Bra kvalgenrep för LBK

Ljusdals BK mot kvalspel med en gó känsla.
Det var målsättningen med den sista seriematchen för säsongen.
Och då räckte inte talesättet ”att vilja slår klass” för IFK Rättviks del.
LBK vann med 6-4 (3-2) och det betyder att motståndarna Rättvik trillar ner till division 1.
– En stabil insats igen och nu går vi in i kvalet med tre bra avslutande matcher, sa LBK-tränaren Patrik Larsson.

Nån som kommer ihåg det bittra slutet i kvalspelet för några år sedan när Falun vek ned sig totalt i en avgörande kvalmatch på Studenternas mot Sirius.
Det sved bra i många LBK-hjärtan.
– Och nåt liknande ville vi inte vi vara med om den här gången när vi egentligen inte hade något att spela för medan Rättvik behövde vinna för att klara kontraktet. Det handlade om respekt gentemot de andra lagen i serien att göra sitt bästa, det plus att vi vill komma med en bra känsla inför kvalet, sa LBK-målvakten Jonas Svensson.

Och när matchen kom igång så var det gasen i botten direkt för LBK:s del och gästerna hade, i stort sett bara att jaga boll. Och efter den första finfina kvarten stod det 2-0 – båda målen med samma regissörer, Misha Svechnikov framspelare, Jonas Pettersson målskytt.

Men efter den här fina inledningen sjönk tempot och det gynnade synbart Rättvik och det blev också lite stök och bök. Till pausvilan gick lagen med en 3-2-ledning för LBK, det efter två mål där Misha Svechnikov solokörde, trixade sig förbi åtta Rättviksspelare, plus målvakten Jimmy Svensson. Direkt så kopierade Henrik Cervin den bravaden, fast då var det Svensson i den andra kassen, Jonas som släppte bollen förbi sig.

Till den andra halvleken kom LBK mer beslutsamt igen och när LBK fick den andra halvlekens första mål (straff Jonas Pettersson) så blev uppförsbacken för tung för Rättvik. LBK höll sin tvåmålsledning och det slutade 6-4. Jonas Pettersson gjorde ytterligare ett mål, sitt fjärde för dagen. Olle Sundin gjorde också ett.
– Tungt förstås att åka ur. vi gjorde vad vi kunde, men LBK var för bra för oss i dag, sa Jimmy Svensson.

Text: Leif Sundell

Foto: HG Eriksson
Fakta
Allsvenskan Norra
Ljusdals BK – IFK Rättvik 6-4 (3-2)
Målen: 1-0 (6) Jonas Pettersson, 2-0 (11) Jonas Pettersson, 2-1 (20) Rasmus Palm, 3-1 (41) Misha Svechnikov, 3-2 (42) Henrik Cervin, 4-2 (52) Jonas Pettersson, str, 5-2 (65) Olle Sundin, 5-3 (74) Rasmus Plan, 6-3 (74) Jonas Pettersson, 6-4 (90+2) Emil Ihren.
Utv, LBK: 2 x 10. Rättvik: 2 x 10.
Hörnor: 8 – 4.
Publik: 462.
Domare: Team Tomas Behlander.