Nu håller vi på Jens

En ovan målskytt och matchvinnare.
Det var vad vi kunde presentera efter 3-1-segern mot Nässjö i söndags när Mattias Blom satte både 2-0 och 3-1 efter hörnor.
Och inför returen mot Nässjö på tisdagskvällen kommer här ett förslag till ännu en ovan målskytt och framförallt matchvinnare: Nummer 86, Jens Hermansson.
– Det skulle ju inte sitta helt fel, säger Jens.
Nej, just det, för det skulle i så fall innebära två nya poäng för LBK i jakten på en elitserieplats.

Varningsflagg höjdes inför hemmamötet mot Nässjö.
Det vill säga efter de två segrarna, och urladdningarna, mot Kalix och Tillberga.
Det blev seger – och det var liksom huvudsaken – även om det inte var någon glimrande uppvisning. Inte från nått håll ska sägas. Och möjligen var det så att båda lagen var lite slitna efter tre matcher på sex dagar. Så tätt spelschema är inte allsvenska lag vana vid.

Och det täta spelschemat med match varannan dag fortsätter. Nu är det dags igen att möta smålänningarna. Nu i Stinsen Arena i Nässjö. Och med tanke på det läge LBK skaffat sig i tabellen så är det förstås bara att köra på och visa samma moral som tidigare och en lika stabil defensiv. Vinst är lika med sammanlagt åtta poäng i tabellen – och det kan faktiskt räcka till att säkra elitserieplatsen. Och det redan efter tisdagsomgången.

Och apropå det här med ovana matchvinnare så ligger alltså förslaget från redaktionens sida på Jens Hermansson – mittfältskrigaren med den något diffusa rollen som att jobbet hemåt är nummer ett, men också att fylla på framåt när tillfälle ges, det är alltså nummer två.
Och utflykterna framåt har förresten inneburit att det står sex i protokollet för gjorda mål den här säsongen. Definitivt ett godkänt facit för en i grunden defensiv mittfältare.
– Jo, men har ju haft en del lägen utöver de här sex målen också och har jag haft ett litet bättre skott (han har ett bra skott, reds anm) så kanske det blivit fler mål ändå, säger Jens.

Ni var träningslediga på måndagen för att vila lite trötta muskler, men hade att i alla fall göra någon egen aktivitet. Och du?
– Det fick bli lite simning för även om musklerna är lite trötta så måste de hållas i gång, säger en av bandy-Sveriges mest vältränade spelare.

Vad säger du om läget efter tre omgångar och inför de avslutande tre?
– Att det är riktigt bra gjort att ha vunnit de första tre. Visst, vi sa att om allt skulle gå vår väg så var det ingen omöjlighet. Det har blivit efter två topprestationer och en som kanske inte var den allra vassaste insatsen
Fortsättningen – nä nu blir jag lite tråkig, men nu gäller det att ta en match i taget. Om vi tittar till matchen mot Nässjö så var det ett lurigt läge och det känns som lite lurigt nu också. Nässjö har knappast något att spela för efter tre raka förluster och vi bör vinna för att ha ett fint utgångsläge inför matcherna mot elitserielagen Tillberga och Kalix på torsdag respektive lördag. Nej, vi måste ladda stenhårt och verkligen ge järnet.

Det blir inga ändringar i LBK:s trupp till returen mot Nässjö.

Text: Leif Sundell