LBK mot Nässjö – Forselius mot Afrika

Viktig. viktig retur i kvalserien mot Nässjö IF i Stinsen Arena på tisdagskvällen – och det kan faktiskt bli så att LBK säkrar avancemanget till elitserien vid RÄTT resultat. Två poäng till LBK, vinst, eller en poäng för Kalix i bortamatchen mot Tillberga så…
Globetrottern Anders Forselius är en sann LBK-anhängare, men man frågar sig hur läget är just nu. I ett svagt ögonblick, i skrift dessutom, gav han nämligen ett visst löfte.

Vilka håller du egentligen på i avslutningen av elitseriekvalet?
– Hjärtat säger naturligtvis Ljusdal, men övriga kroppsdelar (framförallt rumpan) hoppas på att Ljusdal stannar kvar i Allsvenskan.

Hur kommer det sig?
– Jag lovade innan säsongen startade att jag skulle cykla till Afrika i en LBK-tröja om Ljusdal gick upp i Elitserien igen. Nu ligger jag väldigt pyrt till.

Hur följer du det här bandykvalet?
– Jag genomför för närvarande en cykelresa i Ingrid Bergmans ”fotspår” från Casablanca till Stromboli och befinner mig för närvarande i närheten av Burgos i Spanien.
Jag försöker tima in kvalmatcherna med mina dagsetapper så jag kan följa dessa på kvällarna på vandrarhemmen. Den senaste matchen mot Nässjö gick däremot så tidigt på dagen så den sammanföll med dagens etapp genom norra Spanien. Jag fick därmed stanna till varannan kilometer för att kolla på elitrapport i  telefonen.
Slutet av matchen följde jag emellertid inne på en restaurang. Gissa om jag fick några konstiga blickar av de övriga restauranggästerna när jag jublade över slutresultatet!

 Du ska ut på ett nytt äventyr i sommar, men då lämnar du tydligen cykeln hemma?
– Jag har blivit ombedd av Christer Skog (gammal förbundskapten för längdskidlandslaget) att vara med i hans och komikern Måns Möllers serviceteam då de tänker sätta världsrekord i att cykla snabbast genom Europa. På tjugonio dagar ska de cykla den nästan 6000 km långa sträckan mellan Ufa i Ryssland och Cabo da Roca utanför Lissabon.
Jag ska följa med som chaufför, massör och fotograf. Världsrekordförsöket är ett led i att samla in pengar till Viggo Foundation (barn med speciella behov).

Du har även värvat Christer Skog som LBK-supporter?
– Stämmer, både Christer och hans fru Pamela Andersson fick en varsin signerad LBK-tröja i samband med Christers 60-årskalas. De är i Thailand just nu på ett träningsläger, men de hälsar och önskar Ljusdal lycka till i kvalet!
Och självklart gör jag detsamma. Jag hoppas ju innerligt att jag får se Ljusdal i elitserien nästa år igen, trots att cykelresan till Afrika förmodligen kommer att ge mig hemorrojder stora som Mamma Scans köttbullar.

Berätta nu då, OM det skulle bli elitserien för LBK. Hur och när?
– Antingen juli eller augusti. Jag tänker först skriva en bok om ”Jakten på Ingrid Bergman” och tanken är att försöka ha den i tryck lagom tills premiären av  Casablanca firar 75 år, dvs den 26:e november i år. Jag själv fyller dessutom 50 den 27:e november.
Jag kommer att starta på IP i Ljusdal och trampa söderut förmodligen genom Baltikum, Polen och raka spåret ner till Italien och färja över till Tunisien.

Till sist?
– Ett STORT lycka till LBK.
Text:Leif Sundell