Misha och Kalle högst på önskelistan

En grå måndag
För de flesta.
Men lite extra grå för Ljusdals BK. Förstås.
– Ja, egentligen borde man väl ha deppat färdigt vid det här laget, men eftersom vi bestämde oss för att skjuta upp den biten tills dess att vi kom hem efter den långa resan från Kalix så ligger, i all fall jag, några timmar efter i den processen, säger Ljusdals BK:s klubbchef Ola Bengtsson.

Trots en deppig dag så började en ny säsong för Ola Bengtsson redan under måndagen.
Och det blir ett digert jobb för honom de närmaste veckorna.
– Att vi inte tog oss upp till elitserien är ju lite personligt också för mig. När jag tog på mig sysslan som klubbchef för två år sedan så bestämde jag mig för att vi skulle upp till elitserien just den här säsongen och jag gillar inte när mina/våra målsättningar inte löser sig. Nu är det som det är och i dag har jag börjat dagen med att sitta och kolla lite vad gäller den nya superallsvenskan. Det ser spännande ut. Nu handlar det om nya målsättningar och det är att ha allt klart vad gäller tränare och spelare innan mars månads utgång. Faller allt på plats så kommer vi att ha ett ännu vassare lag till nästa säsong, säger Ola Bengtsson.

Arbetet med att forma det nya laget startade redan innan den trista avslutningen på kvalet till elitserien i lördags. Och därför är det förstås en hel del frågetecken vad gäller de spelarkontakter, och tränarkontakter, som redan tagits.

Det man vet redan nu är att åtta spelare står under kontrakt och det är Jonas Svensson, Axel Nilzon, Erik Olsson, Olle Sundin. Marcus Wikman, Isak Flodberg, Edwin Persson, Christoffer Norgren och Jonas Pettersson. Jonas Pettersson som förstås stärkt sitt varumärke efter den målform han visat upp den gångna säsongen och Ola Bengtsson är inte alls främmande för att han vill prova på i elitserien.
– Det får vi i så fall ta då. Det vi vet i dag är att han har kontrakt med LBK i en säsong till.

Närmast i klubbchefens agenda är en träff med tränaren Patrik Larsson. LBK vill ha honom kvar, men Patrik har sagt att han vill fundera ett tag till.
– Det vi har sagt vad gäller tränarbiten är att vi vill ha ytterligare ett namn vid sidan om Patrik Larsson och Lännart Nilzon. Jag har jobbat med det här sedan årsskiftet och har några namn på gång där. Jag ska träffa Patrik på tisdag och då blir det ett snack om säsongen som gått och lite hur det ska se ut framöver med spelare och lite andra saker. Sen förstås vad Patrik har att säga om sin framtid.

När det gäller spelare så handlar det de närmaste dagarna om att träffa de spelare som står utan kontrakt. Den förste, och viktigaste, i den raden är Misha Svechnikov.
– Jag tror att det kommer att lösa sig med Misha, det är i alla fall vad jag hoppas på, säger Ola Bengtsson.

Det finns andra viktiga spelare som också står utan kontrakt, Johan ”Bejja” Berglund, lagkaptenen, är en, Jens Hermansson som kommer att flytta till Edsbyn, men kommer att ha jobbet kvar i Ljusdal, är en annan. Mattias Sand, Emil Melin, Edvin Nilsson, Mattias Blom och Emil Woxberg är också kontraktslösa.
– Jesper Larsson är på lån från Bollnäs och när det gäller honom så vill vi förlänga det lånet. Dessutom har vi ungdomarna Marcus Öhman och Elias Swartswe som bara hade kontrakt över den här säsongen med två så kallade plusår, deras kontrakt skriver vi om nu.

Eventuella nyförvärv då?
Där är förstås Ola Bengtsson förtegen om. Att det tagits kontakter med spelare står klart.
– Det första är att Misha spelar ett år till, sen får vi ta det därifrån. Vi har spelare ute i andra klubbar och en önskespelare för oss är förstås Kalle Mårtensson, men frågan är hur intressant vi är för honom nu när vi inte tog steget upp. Misha och Kalle är två som jag gärna skulle ha klara redan i morgon, men så blir det förstås inte. Jag vet att jag har en hel del telefonprat och träffar framför mig innan allt är klart, säger Ola Bengtsson.

Leif Sundell