Jesper LBK:s första nyförvärv

Tysta leken…
Men det har sina orsaker. Det har nämligen blivit mycket ”nej tack” för klubbchefen Ola Bengtsson så här långt under ”Silly season”.
– Men i dag kan jag i alla fall berätta om ett nyförvärv i och med att Jesper Norrman, 22 år från Västerås SK/BK skrivit på, säger Ola.

Nej tack från tränaren Patrik Larsson när det gäller fortsättning i Ljusdals BK. Och nej tack även från sonen Jesper Larsson som vill spela klart sitt kontrakt med Bollnäs GIF. Dessutom ett nej tack från lagkaptenen Johan ”Bejja” Berglund.
– Jag hade ju en förhoppning om att Kalle Mårtensson skulle vända hem igen från Hammarby, men det blev nej där också precis som det blivit från en rad spelare och tränare som jag haft kontakt med, säger Ola.

Men så, på vårens, eller försommarens varmaste dag, så kan LBK i alla fall presentera ett nyförvärv i Jesper Norrman, en 22-åring som tillhört Västerås SK/BK de tre senaste säsongerna dit han värvades från Nässjö IF där han gick bandygymnasiet och gjorde allsvensk debut. Moderklubben är Sunvära. Den gångna säsongen har han haft ett utlåningsavtal med Västanfors IF.
– Vi fick upp ögonen för killen när han var här på IP i vintras och Västanfors vann med 6-4. Då var han en av de bättre på planen. Nu hoppas vi att han ska bli vår lösning som vänsterhalv. Jesper är en rapp, offensiv spelare, säger Ola Bengtsson.

– Det är förstås skoj att höra, säger Jesper som spelade med VSK i fem elitseriematcher den gångna säsongen. På försäsongen hade vi mycket skador och då blev det en hel del matcher med a-laget, bland annat i World Cup som vi ju vann, säger Jesper.

Jesper Norrman har skrivit ett kontrakt 1+1 år med LBK och kommer att flytta till Ljusdal så fort det ordnat sig med jobb och boende.
– Det ska bli skoj att komma till Ljusdal. Det jag vet om Ljusdal är i stort sett att det spelas bandy där. Jag var faktiskt dit och kollade på World Cup när jag var liten.

När det gäller truppen i övrigt så har Jens Hermansson, Mattias Sand och Edvin Nilsson kontraktsförslag att ta ställning till.
Jonas Pettersson har ett år kvar på sitt kontrakt med LBK, men har uppvaktats av Sandvikens AIK/BK.
Status?
– Jonas ska spela bandy i LBK. Jag har försökt att hitta lösningar, men inte lyckats med det och jag förstår om Jonas blir sur på mig att jag inte släpper i väg honom. Att den här situationen  uppstått är inte mitt fel utan Saiks som först gick till Jonas och inte till mig. Har Saik fått klart för sig hur vi i LBK sett på saken så har dörren stängts redan där i avvaktan på om vi lyckats lösa vår forwardssituation eller inte, säger Ola Bengtsson.

Tränarfrågan?
– Jag hade hoppats på att Patrik Larsson skulle fortsätta en säsong till och jobbade på att han skulle få avlastning, det löstes, men det blev ändå ett nej. Vi har kört igång barmarksträningen och det är Lännart Nilzon som håller i den, precis som tidigare. När det gäller tränarfrågan i övrigt så jobbar jag på det.

Text: Leif Sundell