Torsdagsträning med LBK

En – nästan- vanlig träningskväll
En ny spelare.
En hedersmedborgare..
Tre färska P 17-landslagsmän.
Tre tränare till en första träff.
Ljusdals BK, torsdagen den 1 juni 2017.

Normalt en helt vanlig försäsongs-tränings-eftermiddag.
Men den här torsdagen blev det mer än så när LBK-spelarna träffades i Slottegymnasiets idrottshall.
Dit kom, för den första träningen med gänget, säsongens enda nyförvärv så här långt, Jesper Norrman från Västerås SK/BK. Men innan det hade han fått sig en plats tilldelad i omklädningsrummet på Idrottsparken och dessutom fått välja tröjnummer.
– Eftersom 23 var ledig så tog jag det, det numret hade jag också i Västerås, berättade Jesper.

Och på plats fanns också en färsk hedersmedborgare. Misha Svechnikov som var kallad till en festlighet i hemstaden Karpinsk den gångna helgen och där, utan sin vetskap, fick veta att han utsetts till hedersmedborgare i stan.
– Stort, riktigt stort och jag blev jätterörd. Jag hade inte en aning om vad som skulle ske, jag kom in i en hall och där var det 500-600 människor samlade, berättar Misha som sedan tidigare har en klubb uppkallad efter sig i stan. På ryska är det självklart vad den heter, på svenska lite svårare, men typ Sputnik – Mikhail Svechnikov klubb, säger Micha vars pappa, Oleg, är hyllad ungdomstränare i klubben.

LBK:s nya tränartrojka, Lännart Nilzon, Patrik Larsson och Fredrik Rexin dök också upp på träningen. Trion hade sin första gemensamma träff och efter träningen handlade det om samtal med klubbchefen Ola Bengtsson och prat om ansvarsfördelning och om läget i truppen för tillfället. Klart står dock redan nu att de tre kommer att få chansen att spela i in tre färska P 17-landslagsmän i laget. De tre, Isak Flodberg, Marcus Öhman och Elias Swartswe var med i A-lagstruppen redan den gångna säsongen, men lär få mer speltid nu med tanke på att fem spelare lämnat laget.

När det gäller försäsongsträningen så är det Lännart Nilzon som har hand om den. Och den här träningen hade han så kallad alternativ träning. Ljusdals Badmintonklubbs duktige veteranspelare Stefan Grahn höll i, det som skulle bli ett annorlunda, men tufft, pass.

Text & foto: Leif Sundell