En trygg kapten

För ganska precis ett år sedan välkomnade vi i Ljusdals BK ett kvalitativt nyförvärv.
Olle Sundin, 32 år nu, hade, tillsammans med sin Ljusdalsbördige fru (Therese), bestämt sig för att söka sig norrut igen.
Och det visade sig vara ett lyckokast för LBK.
Nu blir Olle lagets lagkapten.

Ifjol den här tiden spände Ljusdals BK musklerna. Och kunde presentera tre högoktaniga nyförvärv i Misha Svechnikov, som kom ”hem” efter en lång sejour i Vodnik, Dynamo Moskva, Sandvikens AIK och Dynamo Moskva igen. Dessutom Marcus Wikman från Bollnäs och så Olle Sundin med Selånger som moderklubb, men som valde att vända norrut igen efter spel i Falu BS (2 säsonger), Gais (tre säsonger, Vänersborg (2 säsonger) och Gripen-Trollhättan (1 säsong). Både Olle och hans fru Therese (hon är Ljusdalstjej från början) längtade hemåt.

Och redan under sin första säsong i LBK visade sig Olle Sundin vara det toppförvärv som klubben väntade sig. En trygg spelare från sin högerhalvsposition. Och en trygg person i omklädningsrummet.

Så när det var dags att utse ny lagkapten i och med att den tidigare lagkaptenen, Johan ”Bejja” Berglund, lämnade för Bollnäs så gick frågan till Olle Sundin.
– Jättekul att få frågan och att svara annat än jag fanns inte på världskartan. Man ska inte övervärdera det här med att vara lagkapten, men det innebär ett visst ansvar och är, på sitt sätt, ett hedersuppdrag, säger Olle som skrev på ett kontrakt med LBK ifjol som lydde på 2+1år.

– Vi hade pratat länge om att dra oss norröver igen och det passade bra med en förfrågan från LBK. Therese kommer från Ljusdal och vi fick erbjudande om boende och jag om några jobb att söka. Allt har ordnat sig till det bästa, säger Olle.

Vad säger du om din första säsong i LBK?
– Det var en till stora delar lyckad säsong. Vi vann serien och började kvalet med fyra raka segrar, men lite tråkigt förstås med de två avslutande matcherna som innebar att vi missade uppflyttning till Elitserien.

Och vad säger lagkaptenen om den kommande säsongen?
– Kul att serien görs om. Fler bra lag innebär fler bra matcher och det tror jag gynnar oss.  Våra bästa matcher förra säsongen gjorde vi mot de bättre lagen.

 Och kommande säsongs trupp?
– Vi får se vad som händer. Vi är lite tunna just nu och kanske borde vara några fler i truppen. Men oavsett vad som händer framöver så har vi har gott om spetskvalité.
Text: Leif Sundell