Tomas Rosdahl tränare i Örebro SK

Jonas Lindqvist i Gustavsberg.
Och nu ytterligare en bandytränare i nya Bandyallsvenskan med (bandy)rötterna i Ljusdals BK som vill lugga LBK på poäng.
– Stämmer att jag är uppvuxen i Ljusdal och då låg det här med bandy nära till hands, säger Tomas Rosdahl som nyligen presenterades som Örebro SK:s nya tränare.

Tidig start på bandykarriären och tidig flytt också. Det blev bara fem säsonger i A-laget innan Tomas Rosdahl började röra på sig. Först två säsonger i Bollnäs, sen två i Selånger innan flytten gick över kölen, till Norge, och Oslo.
– Jag var i Norge i över 20 år, det blev bandyspel både i Stabaek och Ready. När jag värvades till Ready var vi många ljusdalingar där. Det var några skojiga år, sen blev jag och Eric Granath tränare i Stabaek, jag blev så småningom förbundskapten för Norges U 17-lag och U 19-lag, berättar Tomas.

Efter det blev det ett stort engagemang i sonen Linus idrottskarriär. Men då handlade det inte om bandy utan om ishockey. När Linus lämnade Norge blev det spel i Lettland i två säsonger innan han började hockeygymnasiet i Västerås och spel i J 18 och J 20. Plus att han haft A-lagskontrakt med Västerås IK den senaste säsongen. Han har också spelat i norska landslag. Familjen har också bott i Västerås i tre år och Tomas har tränat ungdomsbandy i Västerås SK/BK.
Men nu blir det flytt för Linus del. Skador och åter skador har stökat till bilden och nu kommer han att spela division 1-hockey i Asplöven i Haparanda. I augusti går flyttlasset.
Och den flytten gör att Tomas också lämnar Västerås.
– Det passar ju bra nu när jag inte längre har något som binder mig till stan. Vi flyttar till Örebro.

Och anledningen är den att han nyligen skrev på ett treårskontrakt som huvudtränare för Örebro SK, det vill säga en av konkurrenterna till LBK i den nya Bandyallsvenskan.
– Det blev ett treårskontrakt och det ska bli riktigt skoj att träna ett A-lag igen, jag har ju tränat ungdomar i VSK de år jag bott där. I Örebro får jag bästa tänkbara förutsättningar med hall och fem intressanta nyförvärv. Vi ska göra en seriös satsning och om tre år ska vi vara i Elitserien. Det kan bli tidigare också.
Jag ser fram emot matcherna mot LBK, det ska bli skoj att komma tillbaka till IP, säger Tomas.
Text: Leif Sundell