LBK mot Gustavsberg i premiären

Det blir hemmamatch för Ljusdals BK när den nya Bandyallsvenskan drar igång i höst.
Det är ”Ljusdalslaget” Gustavsbergs IF som kommer på besök på Idrottsparken.
– Skönt att få starta upp det hemma, säger LBK:s Patrik Larsson.

Ifjol hade LBK vissa problem med Gustavsbergs IF. I och för sig, en raketöppning hemma på IP med ledning 4-0 efter tio spelade minuter som blev en målrik historia, 10-6, innan det var färdigt. Och sen vet vi att LBK förlorade den där märkliga tillställning på lilla och mörka Visätra IP i Huddinge dit matchen flyttats på grund av isproblem på Gustavsbergs hemmaplan Ekvallen. Då vann Gustavsberg med 5-4 och tog två viktiga poäng i jakten på en kvalplats för att hålla sig kvar i Allsvenskan.
– Ett lite revanschmöte skulle man kunna säga även om vi kommer att möta Gustavsberg i nya Supercupen under hösten. Supercupen, är en cup för Allsvenska lag, man skulle kunna säga en World Cup för oss allsvenskar, fast lite utdragen. Vi ska också möta Unik och Falu BS i den cupen innan det blir ett slutspel, säger Patrik Larsson.
LBK får hemmamatch på annandag jul också och då handlar det också om revanschmöte. Västanfors vann ju på IP förra säsongen med 6-4. Då spelade LBK:s nyförvärv, Jesper Norrman, med ”Fläkten”.
Resterande delar av matchprogrammet presenteras vecka 24.
Text: Leif Sundell