Fy för 17

Fy sjutton (17).
Ja, det är så han vill att motståndarna ska se honom.
LBK:s Erik Olsson, med nr 17 på matchtröjan.
Den lille skridskosnabbe och hårdföre backen.
– Ja, jag kliver väl inte undan precis, säger Erik.

En helt nykomponerad tremannabacklinje. Det ende som är kvar längst bak är Erik Olsson, men han har bytt från vänsterback till högerback.
– Det föll sig ganska naturligt. Jag har spelat högerback förr, men så ville Mattias Sand spela där förra säsongen så då tog jag backplatsen till vänster istället. Nu när Blom kom så passade det bättre att han spelade vänsterback med sin klubbfattning, han håller klubban i vänster hand, jag i höger och det här bytet gör oss tillsammans en meter längre, säger Erik.

Den här nya backlinjen (nyförvärvet Kalle Jonsson spelade libero) fungerade förvånansvärt bra i den första träningsmatchen mot Sirius i lördags. Och ett ännu bättre test lär det bli på torsdagseftermiddagen när ”slaget om Hälsingland”, det vill säga bandy-DM, avgörs i Svenska Fönster Arena. Då står svenska mästaren Edsbyns IF för motståndet. Broberg och Bollnäs möts i den andra matchen och därefter blir det finalspel på lördag.
– Klart att Edsbyn är stora favoriter att vinna det här, men vi ska definitivt göra vårt så får vi se hur långt det räcker. Vi vill, hur som helst, göra en bra prestation, säger Erik.

Till vardags lägger Erik ett livspussel i stort sett varje dag. Under de senaste åren har han jobbat som laboratoriebiträde på sjukhusen, i tur och ordning Bollnäs, Ljusdal och Hudiksvall, men i somras sadlade han om. Rejält.
– Ja, jag bestämde mig för att börja plugga igen och nu är det byggnadsingenjör som gäller. Jag pendlar varje dag till Gävle, mest från Kilafors där min flickvän bor, men när säsongen drar igång på allvar lär det bli mer från Ljusdal, jag har lägenheten kvar där, säger Erik som tillbringar många timmar på tåg och buss den här hösten. LBK tränar ju både i Ljusdal, Järvsö och Edsbyn den här tiden på året.

LBK ställer i stort sett samma manskap på benen l mötet mot Edsbyn som i matchen mot Sirius i lördags, nye ryssen Artem Varlamov tillkommer och gör en spännande debut i gul/grönt.

Text: Leif Sundell