Vilken uppvisning av Edsbyn

Ett mästarlag från ifjol.
I stort sett ograverat. Mot ett Ljusdal, med mycket nytt framförallt i det defensiva spelet.
– Då vore det konstigt om vi skulle kunna bemöta den farten och det spel som Edsbyn visade upp här, sa LBK-tränaren Patrik Larsson.
Han gjorde det efter storförlusten, 3-11 (2-7).

Det var en första halvtimme som det osade krutrök i stort sett hela tiden nere hos LBK-målvakten Jonas Svensson. För under den här halvtimmen gjorde Edsbyn sex mål, fyra av dem för övrigt av det nya stjärnskottet Oscar Wikblad, man hade ett par bollar i virket, en räddad straff av Jonas Svensson och dessutom 7-8-9 riktigt vassa räddningar av LBK-målvakten.
– Jag räknade till 30 avslut under den här halvtimmen, sa Edsbyns assisterande coach, Magnus ”Kuben” Olsson nöjt.

 Och man kan definitivt säga att LBK kom undan med blotta förskräckelsen under den första halvleken som slutade med 7-2-ledning för hemmalaget. LBK:s båda mål gjordes av Edwin Persson och Jonas Pettersson.

Sen blev det en liten rivstart av Edsbyn i den andra halvleken, men när Oscar Wikblad, på nytt, och Toumas Määttä sett till att det stod 8-2 respektive 9-2 fem minuter in i den andra så avtog forceringen framåt. Det slutade 11-3 efter det att Jonas Pettersson avslutat målskyttet med att sätta en hörna i nät bakom Erik Persson som annars hade en rätt lugn afton.

Det hade, som sagt, inte kollegan Jonas Svensson.
– Det är väl skoj att få göra lite räddningar, men jag stod hela tiden och beundrade Edsbyns sätt att spela bandy. Jag menar om fler lag kunde prestera ett sånt här spel så skulle publiksiffrorna öka drastiskt, sa Jonas.

På lördag spelar LBK match igen i ”Slaget om Hälsingland” då om placeringen 3:e-4:e plats kl 11.00 i Svenska Fönster Arena.
– Vi är inte riktigt klara med vårt bygge än utan bygger vidare i det matcher vi har fram till seriestarten. Till matchen på lördag handlar det om samma trupp, sa Patrik Larsson.

Text: Leif Sundell

Fakta
Edsbyns IF – Ljusdals BK 11-3 (7-2)
Målen: 1-0 (3) Oscar Wikblad, 1-1 (6) Edwin Persson, 2-1 (8) Mattias Hammarström, 3-1 (14) Oscar Wikblad, 4-1 (21) Mattias Hammarström, 5-1 (25) Oscar Wikblad, 5-2 (27) Jonas Pettersson, 6-2 (29) Oscar Wikblad, 7-2 (43) Daniel Burvall Jonsson, 8-2 50) Oscar Wikblad, 9-2 (51) Toumas Määttä, 10-2 (70) Toumas Määttä, 11-2 (78) Jonas Edling, 11-3 (84) Jonas Pettersson.
Utv, Edsbyn: 1 x 10. LBK: 3 x 10.
Hörnor: 9 -2
Publik: 175.
Domare: Team Jonas Kandell