Avgörande match mot Falu BS

Ljusdals BK mot Falu BS. Och det i en avgörande gruppspelsmatch i den Allsvenska Supercupen. Både Falu BS och LBK står på fyra poäng inför den sista matchen. Och LBK måste vinna för att ta sig vidare till finalspelet i Örebro.

 

Bäddat för en spännande match i Svenska Fönster Arena i Edsbyn på torsdagskvällen. Den mellan Ljusdals BK och Falu BS.

Båda lagen har vunnit sina två matcher i gruppspelet, mot UNIK respektive Gustavsberg och båda står också på samma målskillnad, men där Falun har gjort fler mål än LBK. Det betyder att LBK måste vinna för att ta sig vidare till slutspelet i Örebro, 28-29 oktober.

– Vi vill förstås vinna. Att ta sig till slutspelet i Örebro har hela tiden varit vår målsättning, men jag tror, även om vi gjort två bra insatser mot UNIK och Gustavsberg, att vi måste upp i nivå om vi ska rå på Falun, säger LBK-tränaren Patrik Larsson.

I matchen mot Gustavsberg i lördags hade LBK fyra spelare på frånvarolistan, Misha Svechnikov, Artem Varlamov, Emil Melin och Kalle Jonsson. Och skadebilden stör fortfarande lite.

– Artem Varlamov är definitivt tillbaka, Kalle Jonsson också, tror jag, däremot spelar inte Emil Melin och Misha Svechnikov. Misha är på is nu, men går inte för fullt, min förhoppning är att han är tillbaka till vår egna cup, 19-21 oktober, säger Patrik Larsson.

När det gäller Supercupen så är IFK Kungälv och Nässjö IF redan klara för slutspel. De andra två platserna är öppna och förutom LBK-Falu BS där alltså LBK måste vinna för att ta sig till slutspel, så krävs det vinst också för Örebro SK i derbyt mot Nitro/Nora för ta en plats i finalspelet.

 

Text: Leif Sundell Foto: HG Eriksson