Falun tog slutspelsplatsen

En dålig dag på jobbet. Och då räckte det inte för LBK att slå Falu BS i den avgörande gruppspelsmatchen ingående i Supercupen.

– Vi var långt ifrån den nivå vi vill vara på och vet att vi kan, sa LBK-tränaren Patrik Larsson efter 2-4-förlusten.

Ljusdals BK har hela tiden haft målsättningen att spela slutspel i den Allsvenska Supercupen i Örebro sista helgen i oktober. Och den målsättningen har laget haft, trots att det strulat lite på vägen under hösten. Misha Svechnikov är, till exempel, inte i spel än efter sin knäoperation och Emil Melin saknades nu liksom i matchen mot Gustavsberg i lördags. Där handlar det om en muskelbristning baksida lår.

Trots skador så blev det seger i matcherna mot Unik och mot Gustavsberg. Mot Gustavsberg trots tidigt underläge med 0-3. Och lika trögstartade var LBK:arna mot Falun i Svenska Fönster Arena på torsdagskvällen där LBK måste vinna för att ta den där slutspelsplatsen i Örebro.

Men redan efter 20 minuter ledde Falun med 2-0 och det var samma bild som mot Gustavsberg. Och efter de här två baklängesmålen tog LBK timeout och en liten bättring kunde man se. LBK hade i alla fall ett par lägen att reducera.

– Jag tycker att det var en extremt dålig första halvlek, har vi nått upp i hyfsad nivå så har vi vunnit det här, sa Patrik Larsson.

LBK började den andra halvleken bättre. Och Falumålvakten Patrick Kammerle fick göra tre bra räddningar innan det kom ett reduceringsmål. Det var Jonas Pettersson som gjorde målet  och ett litet hopp fanns där.

Men det lilla hoppet släcktes inom loppet av sju minuter. Först tappade LBK-försvaret bort två Falu-spelare som kom fria efter en långboll, 1-3 genom Michael Pettersson och Michael Pettersson satte en straff i nät också bakom Jonas Svensson fram till ledning 4-1.

LBK reducerade sedan till 2-4 genom Marcus Wikman på en hörna, men längre kom man inte.

 

/Leif Sundell

 

Fakta

Ljusdals BK – Falu BS Bandy 2-4 (0-2)

Målen: 0-1 (7) Lukas Mårdberg, 0-2 (21) Daniel Bäck, 1-2 (54) Jonas Pettersson, 1-3 (61) Michael Pettersson, 1-4 (68) Michael Pettersson, str, 2-4 (76) Marcus Wikman.

Utv, LBK:  5 x 10. Falu BS: 3 x 10

Hörnor: 8 – 5.

Publik: 61

Domare: Team Stefan Johansson.