Mattias Sand tillbaka – LBK-truppen spikad!

,

Tufft coopertest för LBK-truppen på Älvvallens löparbanor på torsdagskvällen. Och tänkt var att LBK-ordföranden Anna Nordlund skulle presentera ett nyförvärv till truppen efter de slitsamma 3000-metrarna.

Men nyförvärvet, eller ska vi säga, den nygamle spelaren fick förhinder i sista stund.

Den nygamle är…Mattias Sand, 33 år, som än en gång gör comeback i LBK.

– Det känns bra att Mattias bestämt sig för att komma tillbaka, säger LBK-tränaren Andreas Heeger.

Efter det misslyckade kvalet efter säsongen 2016/17 så lämnade flera tunga defensiva spelare LBK-truppen. En av dem backen Mattias Sand.

– Ja, men det var inte på grund av det misslyckade kvalet jag lämnade utan av högst privata skäl. Jag fick inte ihop det med jobb, familj och bandyspelande helt enkelt och LBK vet varför det blev som det blev, det vill säga att jag tvingades välja bort bandyn. Nu är situationen en annan och jag var på direkt när LBK ringde och ville ha mig tillbaka. Det här ska bli jätteskoj för jag känner mig definitivt inte färdig med bandyn, säger Mattias.

Men nu har operation övertalning (?!) alltså lyckats. Och i nästa vecka ansluter den 33-årige försvarsresen till LBK-truppen. Ett välkommet tillskott för lagets nye tränaren Andreas Heeger.

– Ja, definitivt. Vi har ett gäng unga och hungriga, men oprövade kort i varje lagdel, men på mittfältet och i forwardsposition har vi rutinerade spelare med massor av erfarenhet som de unga kan luta sig emot, det har vi saknat i backlinjen. I och med att Mattias Sand nu har bestämt sig för en comeback så får vi en bra mix där också. Det betyder också att det öppnar för fler alternativ på det defensiva mittfältet, säger Heeger.

I nästa vecka kommer Mattias att ansluta till laget.

– Jag är väl inte inte i toppform så här på direkten, men det kommer jag definitivt att vara när ser serien startar i början av november. Jag har hållit igång under förra året, det måste man när man är idrottslärare.

Och i och med att Mattias Sand nu bestämt sig för att kliva på LBK-tåget igen så är LBK-truppen spikad.

– Ja, vi sitter nöjda nu, eller så här: Vi letar inte aktivt efter någon mer spelare, men man vet ju aldrig, säger LBK:s ordförande Anna Nordlund.

Mattias Sand har skrivit på ett ettårskontrakt med LBK och blir LBK:s femte nyförvärv. De fyra andra är Joel Wilhelmsson, Jeremy Nöjd, Simon Borg (hemvändare), alla från Edsbyn, och Edwin  Nilsson från Bollnäs.

Text: Leif Sundell  Foto: HG Eriksson