Tufft försäsongsprogram för LBK!

,

En rekordtidig matchpremiär.

Inledningsmatchen i den allsvenska Supercupen ligger nämligen inte mer än två och en halv vecka bort. Det är då som LBK möter seriekollegan Västanfors i ABB Arena i Västerås.

I kväll handlade det om ispremiär på stor plan (Edsbyn) för LBK:s del.

Den blir en matchtuff september för LBK-spelarna. Förutom de tre matcherna i Supercupen, (Västanfors den 2 sept i ABB Arena,  Rättvik 23 sept och Peace & Love City 27 sept, båda de matcherna i Rättvik Arena) så har LBK att möta ryska Start i Relitahallen i Uppsala den 8 september. Dessutom finns där två DM-matcher i Söderhamn helgen 13-15 september, där LBK möter Broberg i semifinal den 13 september och därefter placeringsmatch den 15 september.

– Det blir ett besök till i Söderhamn den 30 september när vi möter  Motala, säger tränaren Andreas Heeger som i går kväll hade hela gänget samlat i Svenska Fönster Arena i Edsbyn. Alla i A-truppen var med förutom Jeremy Nöjd, ny ung försvarstalang från Edsbyn, och Mattias Blom som är iväg för att spela landskamp i Storbritanniens nya landslag som möter Villa i samband med deras ispremiär.

Nu handlade det inte om ispremiär för LBK-grabbarna i Byn i kväll för redan i söndags snörade spelarna på sig skridskorna för första gången den här säsongen. Det var en isträning på spelarnas egna initiativ som det handlade om då I Järvsö Arena. Bara för att få känna på inför den mer allvarliga träningen i Edsbyn i kväll.

Kommer september att bli matchrik så ser programmet lika digert ut i oktober. Åtminstone är det vad man hoppas på.

– Ja vi hoppas på att vi får vara med i finalspelet av Supercupen i år. LBK hade hoppats på det i premiären av Supercupen ifjol, men så blev det inte. De matcherna avgörs helgen 6-7 oktober i Örebro. Sen möter vi Tellus (Relitahallen i Uppsala) i deras genrep och sedan har vi vår egen cup (ExTeCupen) helgen 18-20 oktober. Det kan bli nån match till också innan seriepremiären mot Peace & Love City den 3 november, säger Andreas Heeger.

Någon målsättning för kommande säsong har inte spelare och ledare kommit överens om ännu – det ska man göra under kommande helg (17-19 aug) när man, likt ifjol, cyklar i väg med Koppars i Säljesta som mål. Där kommer det att handla om teori, teambuilding och en massa träning förstås.

 

Text: Leif Sundell, foto: HG Eriksson.