Seger mot Rättvik i Supercupen

,

Ljusdal vann även den andra matchen i den allsvenska Supercupen.
I Rättvik Arena besegrades IFK Rättvik med 6-4 (5-2). 

 

LBK följde upp segern mot Västanfors (10-0) med ytterligare en seger. Den här gången var det allsvenska nykomlingen IFK Rättvik som besegrades. LBK tog ledningen i den sjunde matchminuten genom lagkapten Olle Sundin. Hemmalaget kunde sedan kvittera genom Jesper Nywertz. LBK tog återigen ledningen och Rättvik kvitterade innan gästerna kunde dra ifrån till ledning 5-2 i paus. På fem minuter gjorde LBK tre mål. Misha Sveshnikov gjorde ett mål och sedan drog Mattias Blom och Jonas Pettersson in varsin hörna.

I den andra halvleken kom Rättvik ikapp till 5-4 efter mål av Jesper Hjelm och Markus Karlström. Närmare än så kom inte Rättvik och med tio minuter kvar kunde Isak Flodberg fastställa slutresultatet 6-4 till LBK:s favör.

 

Supercupen Mellan
IFK Rättvik – Ljusdals BK 4-6 (2-5)
Målen: 0-1 (06) Olle Sundin (Misha Sveshnikov), 1-1 (13) Jesper Nywertz, hörna (Mattias Widén), 1-2 (19) Misha Sveshnikov, 2-2 (31) Henrik Cervin, 2-3 (33) Mattias Blom, hörna (Marcus Wikman), 2-4 (34) Misha Sveshnikov (Olle Sundin), 2-5 (38) Jonas Pettersson, hörna (Marcus Wikman). 3-5 (69) Jesper Hjelm (Jesper Nywertz), 4-5 (73) Markus Karlström (Mattias Widén), 4-6 (78) Isak Flodberg
Utv: Västanfors: 7×10. LBK: 4×10
Hörnor: 7-10
Publik: 100