Ordförande har ordet: Ett ungt och lokalförankrat LBK är nutiden och framtiden

, ,

Den senaste tiden har vi ännu en gång sett alarmerande rubriker om att flera av de stora bandyklubbarna i Elitserien brottas med ekonomiska problem. Den ekonomiska situationen är tuff för de flesta bandyklubbar i Sverige. Den är inte lätt för oss i LBK heller.

Vi i Ljusdals BK har sedan några år tillbaka jobbat med en klar linje som vi tror på. Att bygga ett A-lag och en hel förening med lokalt folk som stommen i hela bygget. Det håller inte i längden att värva in folk utifrån för pengar som inte finns eller som skulle göra mer nytta om de satsades på barn- och ungdomsverksamheten.

 

Ola Bengtsson har gjort ett mycket bra jobb under många år i LBK som suppleant i styrelsen, som klubbchef, som supporter och som volontär. Han har varit drivande bakom satsningen som vi kallar Team 2020 vars syfte är att få våra unga förmågor att våga satsa på en framtid i Ljusdal och LBK. Micke Vallin och många andra har också investerat blod, svett och tårar för att få detta att fungera. Ni är många som gör så mycket för LBK.

 

LBK finns nu representerat i många av pojk- och juniorlandslagen. Vi har flera starka pojklag som står upp bra i Bandy-Sverige. Vår satsning på Team 2020 och ett nära samarbete med gymnasieskolorna för att kunna ha ett bra bandygymnasium har redan efter några få år gett resultat. Våra tränare ger glädjande nog många av de unga lovande spelarna speltid i A-laget. Det behövs för att ge dem erfarenhet och för att visa ungdomarna att de har en framtid i Ljusdal. På den yngsta nivån har vi ett samarbete med Ljusdalshem så att alla barn som vill ska kunna prova på skridskoåkning och bandy. Att ha kul ihop.

 

Vi jobbar också vidare med LBK:s centrala roll i samhället. LBK är mer än bara bandy, men det är bandyn som gör att vi kan hålla på med även många andra bra grejer. Vi är en del av initiativet En bra start där bl.a. Vägen in-projektet hjälper unga personer att få praktik och erfarenhet för att kunna komma ut i arbetslivet. Vi jobbar även med andra lokala idrotts- och kulturföreningar genom initiativet Matchens Förening. Tillsammans gör vi Ljusdal starkare.

 

Vi är på rätt väg, men det finns mycket mer att göra: vi behöver bli fler volontärer som hjälps åt, öka intäkterna och bredda våra aktiviteter för barn- ungdomar. Aktiviteter som ExTe Cupen, Ränn i Ljusdal och Skridskoskolan är exempel på saker som är bra för både LBK och Ljusdal. Vi i LBK är mycket tacksamma för all support och stöd vi får av vår gulgröna bandyfamilj som består av spelare, föräldrar, sponsorer, samarbetspartners, funktionärer, supportrar, kommunen, skolor, domare, personal och alla andra vardagshjältar som på ett eller annat vis är där för oss. Tack!

 

Köp gärna en matchbiljett till en LBK-match på IP. Då investerar du i LBK:s, Ljusdals, Sveriges och världens framtid. Tillsammans gör vi Ljusdal bättre. Hos oss finns det plats för alla.

 

Varma bandyhälsningar,

 

Stefan Nilsson

Stolt ordförande, Ljusdals Bandyklubb