Bandyallsvenskan: Peace & Love City – Ljusdals BK 1-9

,
Vill man se mål ska man gå på bandy och framförallt ska man ju titta på LBK. Tjugoåtta mål på de tre senaste matcherna och endast fem insläppta. Våra bandyhjältar har alltså nästan samma målsnitt som Michael Jordan & Co. i Chicago Bulls då de dominerade den amerikanska basketligan under nittiotalet!
Ljusdal åkte denna helg ner till Dalarna för att utkräva revansch på Borlängelaget Peace & Love City. Lagen möttes ju redan i Allsvenskans första omgång, men där tappade ju hemmalaget olyckligt en poäng efter en sen kvittering av dalalaget.
Den här gången var det däremot inget snack om saken för redan efter en minuts spel visade Jonas Pettersson att hans måldiarré är av det kroniska slaget. Jonas hann med ytterligare ett mål i matchen och har därmed hunnit med 34 mål den här säsongen. Det skulle emellertid dröja till inledningen av den andra halvleken innan Ljusdal kunde trampa ifrån ordentligt och styra matchen dit de ville. (Googla ”ketchupeffekten” och ni får fjorton miljoner träffar på Ljusdals Bandyklubb!)
”Vi hade stort tålamod och vi försökte anfalla på alla kanter” säger en nöjd Ljusdalstränare Lännart Nilzon.
Lännart kunde även konstatera att framtiden ser fortsatt ljus ut för Ljusdals Bandyklubb. Sjuttonårige Elias Swartswe gjorde nämligen en nästan identisk ”copy and paste” av Noa Djäkners senaste match mot Västanfors. Två mål från Elias klubba och precis som den ett år yngre Noa Djäkner gjorde han ett mål på övertid. Det här var för övrigt Elias första mål för LBK i seriesammanhang. Grattis Elias!
Matchsiffrorna blev till slut 1-9 i Ljusdals favör och LBK har därmed haft tio (!) spelare i målprotokollet de senaste tre matcherna. Förutom målgörarna har även två andra spelare hamnat i poängprotokollet och notabelt där är även en målvaktsassist. Snart är det alltså bara sargvakterna som inte finns med i Ljusdals poängprotokoll…
Närmast väntar en lång bussresa till Småland på fredag kväll och bortamatch mot det klassiska lagen Tranås på lördag och Nässjö på söndag.  Vi återkommer med ett ”inför” denna match.
/L-B Kå