Udd, chaufför med spetskompetens!

,

Under åtminstone femton års tid har Kent Udd, rattens riddare, transporterat Ljusdals Bandyklubb till höger och vänster på vår avlånga bandykarta. Eftersom Kent då har förmånen att titta på bortamatcherna så känner han ju till våra spelares styrkor på isen, men.. framförallt så har han ju koll på hur spelarna beter sig när de inte har skridskorna på sig.

I helgen väntar två tuffa matcher mot Tranås på lördag och Nässjö på söndag och för att hinna fram i tid så åker LBK redan på fredag eftermiddag i riktning Småland. Som så många gånger förr sitter naturligtvis Kent bakom ratten och knappast någon i bandyklubben är därmed bättre lämpad än just honom att presentera våra bandyhjältars styrkor och svagheter utanför isen. Håll tillgodo!

 

Kent, med så många bussresor i bagaget kan du då avslöja vilken spelare som alltid är sist in i spelarbussen till bortamatcherna?

Tja, i nittio procent av fallet så är det nog en av målvakterna. Vi behöver väl inte namnge honom, men vi kan ju kalla honom Jonas Svensson…

Vilken spelare/ledare är mest förvirrad och glömmer alltid kvar saker på bussen?

Lännart Nilzon! Jag brukar alltid få ringa honom när jag har städat ur bussen och då presenterar han sig inte ens utan svarar alltid: ”Vad har jag glömt nu då?”

Vilken spelare är mest ordningsam?

Elias Swartswe är ett föredöme, han kontrollerar alltid sin bandytrunk före och efter matcherna så att han har fått med sig allt.

Vilken är den sämste förloraren i alla möjliga sammanhang?

Emil Järbing har svart bälte i denna gren!

Vilken spelare/ledare somnar snabbast på bussen?

Bengt Knapp somnar snabbare än sin egen skugga. Man hinner ju knappt få i tvåans växel innan han är i en annan värld!

Vilken spelare är svårast att väcka när ni kommer fram till resmålet?

Svår fråga, men jag röstar nog på Elias Swartswe. Hans sömn är lika bra som hans speluppfattning.

Vilken spelare äter hela tiden på bussen?

Axel Nilzon spelar i en helt egen division. Han kan konsumera bullar och godis under bussresorna så att det finns jobb åt tandläkarförbundet i flera årtionden framåt!

Vilken spelare hörs mest på bussen?

Emil Järbing kan nog överrösta en Boeing 737 när kortleken kommer fram på bussen!

 

Avslutningsvis Kent så vill vi naturligtvis även kolla ditt lokalsinne med tanke på att det i helgen är två bandydrabbningar i Småland. Landskapet är ju som bekant ett av Sveriges största och vi vill vara riktigt säker att du ser skillnaden på Tranås och Nässjö. Av den anledningen räknar vi upp namnet på fem profiler från just dessa städer, men vilken stad kommer de ifrån, Tranås eller Nässjö?

 

Peter Larsson (landslagsspelare i fotboll som vann Guldbollen 1987)?

Ehh.. jag gissar på Tranås! (Fel! Peter Larsson är född i Nässjö)

Majgull Axelsson (författare)?

Jag gissar på Tranås? (Fel! Majgull Axelsson är född i Nässjö)

Lennart Hyland (TV-profil)?

Den frågan vet jag i alla fall, Tranås! (Rätt!)

David Lingmerth (golfspelare)?

Nässjö? (Fel! David kommer från Tranås)

Dregen (musiker i Backyard Babies)?

Hmm.. Nässjö..? (Rätt!)

 

Kent Udd lyckades alltså svara rätt på två av fem frågor om bandymetropolerna Tranås och Nässjö. Om vi då har räknat rätt så bör vår käre busschaufför åtminstone ha 40% chans att hitta rätt bandyarena på lördag…

Lycka till Kent & LBK!

/L-B Kå