Bandyallsvenskan: Tranås – Ljusdals BK 4-5

,

Första matchen på Smålandsturnén avklarad och två viktiga poäng till Ljusdal!

LBK lastar ur sin vapenarsenal bestående av bandyklubbor och benskydd framför Swetouch Arena i Tranås. (Foto: HG Eriksson)

Trots två underlägen mot hemmalaget Tranås lyckades Ljusdal ändå vända matchen. Efter tjugo minuters spel var ställningen 2 – 0 till hemmalaget, men via reducering av Emil Järbing i samband med en hörna och kvittering av Joel Wilhelmsson strax innan halvtidsvilan hade LBK tagit sig tillbaka in i matchen.

I början av andra halvlek fick Tranås återigen in ett ledningsmål, men därefter lossande det på allvar för LBK. Tre mål inom loppet av mindre än fyra minuter betydde tvåmålsledning för Ljusdal och inte minst lägre puls på de tillresta supportrarna och de som följde matchen på Järnvägs Sportbar i Ljusdal.

LBK-supportrar samlade på Järnvägs Sportbar för att följa bortamatchen mot Tranås.

Med mindre än tio minuter kvar så lyckades emellertid Tranås reducera och därefter var det en lång väntan med bl.a. fem minuters tillägg och utvisningar på två ljusdalsspelare innan domaren till slut hittade igen visselpipan och blåste av matchen. Två mycket viktiga poäng mot ett lag som trots sin tabellplacering har spelat jämnt mot de flesta lag i serien och dessutom vunnit annandagsderbyt mot Nässjö.

Notabelt i matchen är att Joel Wilhelmsson noterades för tre mål och att Jonas Pettersson gjorde sitt trettiofemte mål för säsongen. Förutom Emil Järbings mål så noterades även Marcus Wikman och Micha Sveshnikov för målgivande passningar.

LBK:s lagkapten Olle Sundin (Foto: HG Eriksson)

Efter matchen hann vi ställa några korta frågor till Ljusdals tränare Lännart Nilzon:

Grattis till segern, vad är du mest nöjd med i dagens match mot Tranås?

Framförallt att vi vänder tillbaka två tuffa underlägen och ser till att ta tag i matchen efter en trög första halvlek. I andra halvlek skapar vi tillräckligt för att vinna komfortabelt, nu blev det onödigt spännande på slutet men starkt att ändå reda ut det. Det är ingen enkel sak att åka hit och hämta poäng.

Blir det några förändringar i laget i morgon eller är alla spelare intakta?

Vi avvaktar till i morgon för att kolla hur statusen är på alla, inga större förändringar är dock att vänta.

Alla topplagen vann i dag förutom AIK som förlorade seriefinalen mot Åby/Tjureda. Är du överraskad av Åbys framfart i bandyallsvenskan?

Vi visste från förra säsongen att Åby/Tjureda är ett bra lag, men visst är det lite överraskande att dom har ryckt i tabellen, hatten av för dom!

I morgon 14:00 tar sig Ljusdal an serietrean Nässjö. En vinst där innebär att LBK är på kvalplats i den mycket jämna serien. Det skiljer ju endast två poäng mellan tvåan AIK och sjuan Lidköping!

/L-B Kå