Bandyallsvenskan: Nässjö – Ljusdal 6-3

,

Det blev ingen femte raka vinst för Ljusdals BK i bandyallsvenskan. När slutsignalen ljöd på Stinsens Arena i Nässjö kunde hemmalaget nämligen glädja sig åt en seger med 6-3. En vinst som i och med AIK:s poängtapp borta mot Lidköping i 97:e minuten (!) innebär att Nässjö numera ligger på andra plats i bandyallsvenskan tack vare bättre målskillnad. Även serieledarna Åby/Tjureda tappade poäng på övertid i sin hemmamatch mot Kalix, men trots detta har de tre poäng till godo till nya tvåan Nässjö.

Nässjö – Ljusdal (Foto: HG Eriksson)

Redan i den andra matchminuten tog Nässjö ledningen mot Ljusdal, men via ett vackert hörnmål av Jonas Pettersson på passning från Marcus Wikman så var det kvitterat halvvägs in i första halvlek. Knappt tio minuter senare svarade emellertid Nässjö med samma mynt då de gjorde mål på en hörnretur.

Även i inledningen av andra halvlek fick Nässjö ett tidigt mål och därefter var det uppförsbacke resten av matchen för Ljusdal som aldrig lyckades komma ikapp trots ett bra tryck framåt i andra halvlek. Ett litet hopp föddes när Mattias Blom reducerade till 4-2 på hörna med en gammaldags rackarrökare. Hade inte bollen fastnat i nätet så hade den förmodligen landat  i ett annat solsystem!

Nässjö – Ljusdal (Foto: HG Eriksson)

Hemmalaget var emellertid effektivare i dag och de kunde mer eller mindre spela av matchen när de fick två mål i slutet av ordinarie matchtid. Sista målet stod dock Ljusdal för via en sen reducering genom Olle Sundin på passning från Elias Swartswe.

Förutom två poäng från Smålandsturnén så fick Ljusdal även öva hörnskytte i helgen. Tjugofem hörnor totalt för Ljusdal i matcherna mot Tranås och Nässjö, varav två mål i dag från nyss nämnda Jonas Pettersson och Mattias Blom. Två riktiga projektiler som bör ha renderat minst en sjua på Richterskalan när bollarna slog i nätmaskorna.

Nässjö – Ljusdal (Foto: HG Eriksson)

I en haltande tabell där Ljusdal har spelat femton matcher så är det fortfarande jämnt i bandyallsvenskan. Det skiljer faktiskt bara fyra poäng mellan tabellens nia Örebro och tvåan Nässjö, så än kan mycket hända. Redan i helgen spelar Ljusdal ett nytt dubbelmöte, men den här gången är det hemmamatcher på Ljusdals IP. På lördag väntar serieledarna Åby/Tjureda och på söndag Lidköping, en klubb som i dagsläget ligger en tabellplacering och en poäng före Ljusdal.

Redan på onsdag kan ni dessutom titta på P18 i form av Ljusdal – Edsbyn. En match där arrangören räknar med publikrekord för en P18-match. Varmt välkomma!!

/L-B Kå