Bandyallsvenskan: Tillberga – Ljusdals BK 3-5

,

Foto: Uppladdning med kryptonit på Hakke Gård i Hagsta!

Hoppet om en kvalplats lever fortfarande för LBK. Efter att ha laddat upp med köttbullar på Hakke Gård i Hagsta fick Ljusdal tillräckligt med energi för att nöta ut Tillberga i ABB Arena i Västerås. Obekräftade källor gör gällande att det var kryptonit i köttbullarna, men hur det nu än var med den saken så visade det sig vara ett vinnande recept.

Det var länge en jämn match mellan Tillberga och Ljusdal trots att LBK ledde med 2-0 redan efter arton minuter av matchen. Tillberga kom emellertid tillbaka och hade 3-3 ända fram till 73:e matchminuten, det var då junioren Edvin Persson ur liten vinkel påpassligt gjorde sitt första mål för säsongen. Ljusdal ökade sedan på med 5-3 på straff av Joel Wilhelmsson, vilket blev slutresultatet.

Dessvärre fick LBK ingen hjälp av Örebro och Tranås i sina respektive matcher mot våra värsta rivaler Nässjö och Lidköping. Båda våra antagonister i kampen om sista kvalplatsen lyckades ju till slut vinna sina matcher trots att Lidköping ett tag låg under med 0-3 mot Tranås och Nässjö bara hade 4-4 mot Örebro. Nu krävs det alltså att Ljusdal får hjälp av Gripen och Boltic i nästa omgång för att hoppet om en kvalplats ska leva in i sista omgången.

Foto: Junioren Edvin Persson gjorde sitt första mål för säsongen i bandyallsvenskan!

AIK, tvåan i Bandyallsvenskan, har totalt mäktat med 95 mål så här långt under årets tjugo första grundseriematcher. Det är exakt lika stor målskörd som skytteligans två giganter Jonas Pettersson och Filip Bringe har gjort tillsammans!

Med endast två matcher kvar av grundserien leder Jonas Pettersson skytteligan med 48 mål, tätt följd av Åby/Tjuredas Filip Bringe med 47 mål. Båda gjorde för övrigt två mål vardera i dagens omgång.

Totalt har Ljusdal gjort 119 mål i årets grundserie och är därmed ett mål bakom Nässjö. Minst mål har jumboplacerade Västanfors gjort med sina 38 mål på tjugo matcher.

Foto: Nummer #14, pålitlig målskytt i LBK.

Spelarstatistik (skytteligan):

Bandyallsvenskans tabell när det endast återstår två omgångar av grundserien. Det mesta talar för att Åby/Tjureda blir klara för Elitserien redan i nästa omgång och att det blir en direkt avgörande match om den sista kvalplatsen mellan Lidköping och Nässjö i den allra sista omgången. Men… det finns alltså fortfarande ett litet halmstrå kvar för LBK att nå denna åtråvärda kvalplats, men då krävs maximal utdelning i de två sista omgångarna. Vi håller tummarna!