Bandyallsvenskan & P18-Slutspel

,

Ljusdals P18-lag klart för kvartsfinal!

Under tiden som Ljusdal P-18 förberedde sig för sin åttondelsfinal hemma mot Motala på Ljusdals IP stack Mattias Blom & Co. iväg till huvudstaden för att spela sista matchen i årets bandyallsvenska. En match som bara hade mindre betydelse, AIK var ju redan klara för en kvalplats till Elitserien medan Ljusdal skulle hamna precis under kvalstrecket oavsett hur matchen slutade.

Nykomlingarna AIK vann matchen med 4-2 och slutade därmed på tredje plats i serien. Eftersom Nässjö vann bortamötet mot Lidköping så blev det inga omkastningar i tabellen utan Ljusdal slutade på fjärde plats.

Mer spännande för Ljusdals del var kampen om skytteligatiteln. Inför dagens möte ledde LBK:s Jonas Pettersson skytteligan med 54 gjorda mål och jagades närmast av Filip Bringe i Åby/Tjureda. Filip gjorde tre mål i dag för sitt redan elitserieklara Åby/Tjureda och hamnade därmed på 54 mål totalt. Det räckte emellertid inte för att snuva Jonas Pettersson på titeln. Jonas som gjorde Ljusdals allra första mål i årets bandyallsvenska satte även punkt för Ljusdals målskytte denna säsong. Jonas Petterssons otroliga målskörd slutade därmed på 55 mål, varav 46 spelmål! (Västanfors som slutade sist i årets bandyallsvenska gjorde för övrigt 46 mål totalt.)

Stort grattis Jonas till skytteligatiteln! Igen..

Foto: Jonas Pettersson, årets skyttekung med sina 55 mål i Bandyallsvenskan!!!

Spelarna på bilden (gammal papyrusrulle från antiken..?) var inte med i någon av dagens matcher, det var däremot deras söner:

Noa Djäkner och Marcus Öhman fanns inte med i spelarbussen till Solna då deras tjänster bättre behövdes hemma på Ljusdals IP. Fyra mål från Noas klubba och ett mål för Marcus var starkt bidragande orsaker till att Ljusdal vann andra åttondelsfinalen mot Motala med:

Foto: Isak Flodberg och Sebastian Lundgren

Eftersom Ljusdal vann bortamötet med 6-2 så vann Ljusdals P18-grabbar serien totalt med 15-3 och är därmed klara för kvartsfinal mot Nässjö. Ljusdal börjar borta mot Nässjö och spelar sedan hemmamatch på torsdag kväll 18:00 mot smålänningarna.

Arrangörsklubben hoppas på nytt publikrekord för en P18-match på Ljusdals IP så lägg in matchen i agendan redan nu!

Nytt publikrekord för en P18-match i helgen i hemmamötet mot Nässjö..? Varmt välkomna till Ljusdals IP på torsdag kväll 18:00!!!