Uppsnack inför SM-finalen

,

Foto: Bad, Mean, Yellow and Green!

Nu är det nära… första SM-finalen för Ljusdals Bandyklubb sedan..? Ja, när var det? Spontant känns det som att det var på den tiden då det fortfarande strövade omkring mammutar på gatorna och att hjulet ännu ej var uppfunnet, men det är numera historia. På fredag 11:00 är det dags igen, Ljusdal – Edsbyn på Studenternas i Uppsala!!!

Inför hjältarnas avresa till Uppsala fick vi förmånen att snacka med tre av ledarna runt laget:

Sven Persson, bandyns svar på Svennis Eriksson, den mest välklädde ledaren som har vistats i närheten av en bandyarena! Stefan Andersson, busschauffören som har transporterat laget hela vintern på en sträcka motsvarande sju-åtta varv runt solsystemet. Och sist men inte minst, Fredrik Swartswe, lagets tränare som rabblar hörnvarianter bak och fram i sömnen!

Foto: Sven Persson demonstrerar hur många poäng det blir på Studenternas! Här omgiven av P18-hjältarna Elias Schröder och Mattias Hedblom

Sven Persson, du känner spelarna bäst av alla och du är till och med den ende i spelarbussen som har varit med och vunnit ett SM-guld (ledare för det LBK-lag som vann junior-SM i mitten av åttiotalet). Hur går det i finalen?

Vi vinner!

Det påstås att det är du som är nyckeln till ett SM-guld i morgon, kan du berätta mera?

Det är drycken jag blandar ihop till grabbarna, Edsbyn har inte samma dricka!

Vi hoppas att Sven Perssons trolldryck hjälper även i morgon och vi kan ju dessutom konstatera att vi har ett psykologiskt övertag på Edsbyn med en så välklädd ledare.

Foto: Stefan Andersson, lagets pilot, längst till vänster i bilden

Stefan, som lagets pilot så känner även du P18-grabbarna utan och innan. Vilken spelare glömmer alltid sina skridskor eller annan utrustning?

Nja, grabbarna har bra kontroll, men om du vänder på frågan så är Elias Swartswe den som är mest noggrann. Han kontrollerar ALLTID sin väska innan han lägger in den i bagageutrymmet!

Vi vill naturligtvis även veta vilken spelare som alltid är sist in i bussen?

Här är det faktiskt målfoto mellan två spelare: Elias Schröder och Isak Flodberg. Dagsformen avgör…

Foto: Ett av otaliga träningspass med P18 denna säsong

Självklart har vi även fått en intervju med Fredrik Swartswe, lagets tränare.

Fredrik, är spelarna hela och friska inför SM-finalen?

Hela laget är intakt och spelarna är supertaggade!

Hur är stämningen i truppen?

Stämningen är på topp, finns viss liknelse med barnens väntan på Julafton…

Tre bussar från Ljusdal rullar ner till Uppsala i morgon, plus alla som åker i egen regi. Känner spelarna av stödet hemifrån?

Hela laget tycker att det är superkul att så många följer med och stöttar, inte alls dumt att ha 12:e spelaren på läktaren!

Hur laddar ni i kväll?

Ikväll är det samkväm i en trivsam Härjedalingsbuss, sen blir det laddning på hotell.

Du är själv bandyfarsa, hur är snittpulsen på alla föräldrar just nu kvällen innan SM-finalen?

Upplevelsen är att föräldrarna har hög puls och stora förväntningar. Känns skönt att vi i laget får gå in i vår egen bubbla med 100% må bra och bandykänsla!

Foto: #2 med ryggen mot kameran, Mattias Blom, ska enligt planen bjuda på världens längsta trumsolo i samband med SM-finalen!

Ryktet säger att #2 i LBKs A-lag ska spela trumma på läktaren i 90 minuter. Kommer spelarna ha bomull i öronen eller uppskattar de ”Blommans” musikaliska kvaliteter..?

Blommans virvlar kommer att bära laget framåt, förväntningarna är stora på att han håller ihop spelare nr 12 och håller ut i 90 minuter!

Ett stort tack för alla härliga matcher i vinter och ett stort lycka till i morgon!!!

För er som inte har möjlighet att åka ner till Uppsala i morgon så rekommenderar vi varmt ett besök på Järnvägs där lunchbuffet väntar från 10:30 och med matchstart 11:00.

Bandyfesten pågår hela fredagen på Järnvägs, med bl.a. Emmy goes to eleven och Engmans Kapell på kvällen. Dessutom efterskänks 18% av morgondagens omsättning till Ljusdals  Bandyklubb för att hylla P18-laget, välkomna!! (Supporterbussarna stannar för övrigt till på Järnvägs efter matchen i morgon)

Avslutningsvis måste vi ju bara citera ”Kapten Öhman”,och naturligtvis så är det ju Sveriges mest välklädde idrottsledare, Sven Persson, som gör det allra bäst:

Citat: Så dj… nöjda är vi inte, vi har ju en match kvar!