#Bandymorsor – Sara Hillbom och Jannike Djäkner

,

Vi fortsätter vår miniserie (Netflix borde köpa den!) om några av mammorna bakom Ljusdals P18-spelare och den här gången har vi fått en kort pratstund med Sara Hillbom, mamma till bandyspelarna Alfred & Emil Nordlund. En bandymorsa som har tvingats stå ut med kräksnö och arktisk kyla p.g.a. sönernas favoritintresse. (Glöm inte detta grabbar när Sara är åttio år och vill ha skjuts till bingon!)

Dessutom har vi fått några ord med Jannike Djäkner, en mamma som genomlidit usla googlade översättningar av  ryska bandymatcher och som även fått se sin son i tidig ålder gå bärsärkagång på julgranen med sin bandyklubba!

Teckning: Christoffer Norgren

Kort och gott, det finns även en avigsida med att vara bandymorsa, men fördelarna överväger ju alla dagar i veckan och inte minst denna fredag då det spelas SM-final på Studenternas i Uppsala.

Om ni inte har möjlighet att åka med någon av supporterbussarna så ska ni naturligtvis äta lunchbuffé och följa matchen på Järnvägs. Buffén startar 10:30 och matchen 11:00. För att hylla P18-laget (och dess mammor!) går 18% av omsättningen till Ljusdals Bandyklubb! Festligheterna pågår dessutom hela natten med bl.a. gästspel av Engmans Kapell. Varmt välkomna!!!

Sara Hillbom, Alfred & Emil Nordlunds mamma:

Foto: Bandymorsa Sara Hillbom

Sara, det är snart bara 48 timmar kvar till SM-finalen i Uppsala. Kommer du se finalen på plats och vad ligger din vilopuls på just nu..?

Ja, jag åker självklart ner till Uppsala på fredag och JA, jag är nervös! Lite mer för varje dag…

Foto: Bröderna Alfred & Emil Nordlund

Stämmer det att Alfred lärde sig åka skridskor innan han ens hade lärt sig snacka?

Nja, kanske inte riktigt, men nära! 😆 Det stämmer emellertid att han åkte utan minsta problem första gången han stod på skridskor, man blev alldeles paff!!

En annan grej jag minns var när vi skottade upp en isbana på åkern hemma där vi bor och där skulle det såklart åkas och åkas och Alfred gav aldrig upp. Trots att det blev mörkt, kräksnö, kallt och en ledsen lillasyster så skulle vi bara spela ”lite” till, varje dag… Men det är väl bra att man är envis och ihärdig när man vill någonting.

Foto: Alfred Nordlund

Hur går det på fredag?

Ljusdal vinner!

Glädjande nog kan vi rapportera att det ska bli uppehåll och sju grader varmt i Uppsala så du slipper i alla fall nederbörd och kyla på fredag. Tack för pratstunden!

Jannike Djäkner, Noas mamma:

Foto: Bandymorsa Jannike Djäkner

Jannike, när insåg du för första gången att det skulle bli en bandyspelare av Noa?

Det var nog kvällen innan julafton 2003, Noa var 1 år o 4 mån. Kvällen började som en härlig familjeidyll, storasystrarna var förväntansfulla och skulle klä granen med det fina julpyntet.

Noa skrotade på lite för sig själv vid sidan av, men då plötsligt fick han se fina glittriga röda ”bollar” som hängdes upp i granen.Vad händer, jo lilla Noa kom tydligen på att han skulle hämta sin lilla bandyklubba och skjuta på julgranskulorna! Och det gjorde han….systrarna i tårar, men en mycket nöjd Noa förstås, och.. en stolt fader! Noa fattade alltså redan då vad bandy handlade om…

Foto: Noa Djäkner, 100% bandyspelare och 0% trädkramare, julgranarnas stora skräck!

Noa brukar ju hänga en och annan straff i bandymatcherna, men han har även ett speciellt sätt att hänga kläderna på, en konstruktion som tillverkats av Noas farsa Michael Djäkner:

Vem är mest nervös på fredag, är det du eller Micke?

Tror jag är mest nervös. Micke är coolare.. Håller tummar o tår att det går bra på fredag! Men tror de vinner såklart, 💚💛 de är ju så duktiga killarna!

Foto: Chricke Granqvist

Noa spelade nyligen U17-VM och ryktet säger att du har blivit en fena på Google Translates usla översättningar av ryska Elitrapport. Avslutningsvis vill vi därför testa dina kunskaper i denna speciella kategori.

Vad menar Google Translate med ”komandovarning” och ”rätvinkelmatning”..?

Jo, men det kan jag! Lagvarning och högerhörna!

Korrekta svar från Jannike och vi hoppas att både hon och Sara Hillbom även har rätt när de tror att Ljusdal kommer att vinna SM-finalen på fredag!