EXTRA: LJUSDALS BK INLEDER SAMARBETE MED KALIX BANDY

,
Den här tiden på året ser vi över våra ålderskullar och komponerar hur föreningens alla lag ska ta form inför innestående säsong. Våra barn och ungdomar blir ett år äldre, åtminstone i seriesammanhang, och det är alltid lika givande att rita upp fräscha framtidsplaner.

Igår kom vi överens med Kalix bandy om att inleda ett samarbete på ungdomssidan. Kalix Bandy hade även förra säsongen ett F17-lag  men behövde öka antalet spelare – och har nu varit drivande i hitta en mycket intressant lösning med oss i LBK som samarbetspartner.

– Ja, jag är väldigt glad över detta, säger Lennart Alm, tränare i Kalix och regissören bakom samarbetet.

– Kalix har i skrivande stund elva spelare i truppen, varav två är målvakter. Vi kan nu glädjande nog meddela att vi gemensamt med Ljusdal kommer ha 17 spelare på papperet, i det gemensamma lag vi ställer på isen.

Följande LBK spelare kommer att spela i detta lag som kommer gå under namnet Kalix/Ljusdal Bandy (födelseåret inom parentes):

  • Tuva Marcusson (2005).
  • Majken Hedqvist (2005).
  • Ella Swartswe (2005).
  • Ylva Alnehem/Granström (2004).
  • Lea Svechnikova (2003).
  • Elsa Alnehem/Granström (2002).

 

– Det är otroligt roligt att tjejerna äntligen får ett riktigt lag att spela med, säger Urban Markusson, ledare i Ljusdal.

Själva träningarna kommer ske hos respektive förening men till matcherna ställer man upp gemensamt. Detta är möjligt eftersom denna serie spelas via sammandrag där flera matcher sker under några få helgsammankomster per säsong.

– Vi har en fantastiskt engagerad ledare för flickorna i Urban Marcusson Skalberg som tagit initiativ, från klubbens sida känner man bara glädje att vi kan ha LBK tjejer ute i landet som gör något så roligt som att spela bandy, säger Johan Jansson Hydling, från LBKs styrelse

En fantastisk möjlighet för oss i LBK och främst för alla tjejer i våran verksamhet

Tillsammans.