Johan ett välkommet nyförvärv

,

Han brinner för ungdomar och LBK:s ungdomsverksamhet och att bandyn ska fortsätta att vara ett stark varumärke i Ljusdal.

– VI har ett förbaskat ungt, och talangfullt, A-lag och när frågan kom upp om att hjälpa det unga gänget så har jag tackat ja, säger den unge veteranen Johan Jansson Hydling, 31 år.

Ett välkommet nyförvärv efter att LBK tappat massor av rutin när spelare som Jonas Pettersson, Mattias Sand och Markus Wikman lämnat laget.

 

En gång är ingen gång. Inte två heller. För nu drar han på sig LBK-tröjan igen Johan Jansson Hydling. Sirius är moderklubben, men redan som 19-åring kom han flyttande till Ljusdal och LBK och sedan dess har Ljusdal varit hans hemort även om han under två treårsperioder också spelat i Sirius. Och som förra säsongen, efter att han egentligen ”lagt av”, ställde upp och hjälpte ett skadedrabbat Broberg i elitserien.

– En avbetalning på den tacksamhetsskuld jag har till, ljusdalingen, nuvarande Brobergstränaren Björn ”Böna” Eriksson.

Sedan ett och ett halvt år tillbaka sitter Johan Jansson Hydling i Ljusdals BK:s styrelse som ungdomsansvarig och han har konsekvent svarat nej när LBK frågat om spel i klubbens A-lag igen.

– Ja, det har helt enkelt inte funnits tid med tanke på styrelseuppdraget. Nu har förutsättningar ändrats, vi har fått in flera duktiga människor i ungdomssektionen och när frågan om spel igen för min del kom upp så tackade jag ja. Jag ska i alla fall göra ett försök på en comeback, säger Johan.

Och det beslutet att spela grundas mycket på hans iver för ungdomarna i klubben. Inta bara de allra yngsta. I LBK:s A-lag finns den här säsongen flera spelare från LBK:s P 19-lag och de spelarna kommer att få en svettig säsong. Dels spel i A-laget och dels spel i den tuffa P 19-serien.

– Man kan väl säga att jag ställer upp som avlastning i A-laget. Under vissa veckor i vinter så kommer juniorspelarna att ha fyra tävlingsmatcher och vi ska ju utveckla de här spelarna, inte bränna ut dom, säger Johan.

Beslutet om spel är bara några dagar tillbaka för Johan Jansson Hydlings del. Och om matchformen säger han så här.

– Jag ska vara ärlig och säga att jag är långt ifrån elitformen. Därför har jag bestämt att inte skynda på någon comeback. Jag kör fysträning själv och vill komma upp i fysisk nivå och känna att kroppen svarar på träningen de närmaste veckorna. Jag ska börja träna med laget i nästa vecka, men det blir inga matcher så här i början, det är viktigare att jag spelar i slutet av säsongen än nu i början.

//Leif Sundell