Juniorelitserien: Ljusdal – Falun 8-1

, ,

Ljusdals P19-gäng ångar på i Juniorelitserien. Efter inledande 13-2 mot Sirius och 14-2 mot Sandviken följde man upp med en ny seger i går hemma mot Falun med komfortabla 8-1. Falun stod upp ganska bra i första halvlek och det var faktiskt även Falun som gjorde matchens första mål. Med facit i hand skulle det dröja ända till 25:e matchminuten innan Isak Flodberg kunde göra det förlösande kvitteringsmålet, men sedan var det helt och hållet Ljusdals match. LBK kunde gå till halvtidsvila med en ganska trygg 3-1 ledning och i andra halvlek trillade det in ytterligare fem bollar bakom målvakten i Falun. Stabil hemmaseger för hemmalaget.

Efter tre spelade matcher i den norra Juniorelitserien är Ljusdal och Edsbyn fortfarande obesegrade. De möts för första gången den 5 december på bortais i Edsbyn medan hemmamötet sker den 7 januari. Men först ska Ljusdals duktiga juniorer möta Sandviken borta redan på tisdag kväll. I södergruppen är även Villa och Vetlanda obesegrade.

Vad gäller den individuella spelarstatistiken så har Ljusdal tre spelare i topp i form av Noa Djäkner, Elias Swartswe och Marcus Öhman. Isak Flodberg ligger även han på topp-10 med sin sjunde plats. Noa Djäkner har för övrigt gjort imponerande sexton mål på tre matcher!

Nästa hemmamatch för Ljusdals juniorer sker hemma mot Rättvik fredagen den 29:e november 19:00. Varmt välkomna att titta på framtiden!

Foto: H-G Eriksson och Samborombon Media