Tränarsnack inför helgens matcher mot Katrineholm och Nässjö

, ,

Fullspäckad bandyhelg väntar på södra planhalvan av landet. På lördag morgon går bandybussen till Katrineholm för bortamatch på legendariska Backavallen och på söndag väntar en ny tuff utmaning i Småland i form av Nässjö. I sedvanlig ordning har vi fått en pratstund med LBK:s tränare Lännart Nilzon om läget inför helgens matcher.

Ny bussresa för LBK i helgen!

Ni åker tidigt på lördag morgon från Ljusdal, hur gör ni med det praktiska vad gäller mat och sömn? Var bor ni på lördag kväll?

Vi äter lunch i Västerås och åker vidare till Nässjö efter matchen i Katrineholm.

Hur får ni tiden att gå på bussen till bortamatcherna? Byter ni kakrecept med varandra eller hur roar ni er under så långa resor?

Några spelar kort, några sitter försjunka i sin dator och kollar på film, några pluggar för sina universitetspoäng och sedan dricks det en hel del kaffe och vatten. Har vi tur är även Sven ”Pirro” Persson med på resan och underhåller med jämna mellanrum i mikrofonen!

Sven Persson, mycket populär reseledare under bortamatcherna!

Hur ser helgens trupp ut, är alla friska?

Det härjar en hel del förkylningar så hur truppen ser ut vet vi först på lördag morgon.

I fjol vann LBK komfortabelt hemma mot Katrineholm med 13-3. I år är det helt nya förutsättningar då Katrineholm inför matchen är serieledare i bandyallsvenskan. Foto: H-G Eriksson

Katrineholm har gjort 22 mål på tre matcher, varav 16 gjorda av målsprutorna Linus Doktare och Niklas Eriksson. Hur får ni stopp på Katrineholms anfallsspel på lördag?

Vi gör inget speciellt utan försöker vara så bra vi kan när vi inte har bollen.

Fjolårets möte i Stinsens Arena mot Nässjö. Foto: H-G Eriksson

På söndag väntar Nässjö borta i Stinsens Arena. I fjol slutade mötet 6-3 till hemmalaget efter tidiga mål i båda halvlekarna av Nässjö. Vad kan vi förvänta oss av årets match på Stinsens Arena?

Nässjö är ett spelande lag med många unga spelare precis som vi, förhoppningsvis blir det en välspelad och underhållande match.

Inför nästa hemmamatch på Ljusdals IP den 30 november 16:00 satsar klubben för fullt på att få över 1000 personer till läktaren. Har ni spelare och ledare någon hälsning till de som ännu inte har bestämt sig för att lämna soffan..?

Vi fortsätter att försöka spela en sevärd och rolig bandy och får hoppas att det gör att fler och fler vill komma för att stötta oss!

Lycka till i helgen!

Tack!