Tränarsnack: Fredrik Swartswe, juniortränare för serieledarna!

, ,

En bit in i säsongen är de tre ljusdalslagen i allsvenskan, juniorelitserien och pojkallsvenskan fortfarande obesegrade. P19-laget leder dessutom sin serie med den helt galna målstatistiken 60-8! LBK-juniorerna producerar alltså så mycket framåt att det snart råder brist på målprotokoll i matchsekretariaten. Fortsätter det så här så kommer det alltså att vara kris på massaved i slutet av bandysäsongen…

Direkt efter matchen mot storsegern mot Rättvik fick vi en intervju med P19-lagets tränare Fredrik Swartswe:

Stabil seger med 14-2 , tankar om matchen?

Ja, det var en stabil seger, vi försöker att träna på olika saker under dessa matcher. Vi har perioder med olika idéer som vi testar, men när vi trycker på så händer det saker!

Hur matchade ni laget i kväll med tanke på helgens matcher i Allsvenskan?

Tanken med gårdagen var att spela så många som möjligt så att både P17  och A-laget får de allra bästa förutsättningarna, dvs de som ska spela ytterligare 2 matcher under helgen. (Även P17 spelar alltså dubbla matcher denna helg i Pojkallsvenskan. De möter Vetlanda på lördag och Nässjö på söndag)

Två mål av fjortonårige Rasmus. Hans första mål i juniorelitserien?

Ja, det var hans första match med oss och säkert inte den sista! Lite ovant för honom med vårt spel främst hur man ligger i nivå vid anfall men som sagt en lysande debut med två mål. Han har en härlig skridskoåkning och bra klubbteknik vilket kommer att glädja många lag i LBK nu och i framtiden!

Snart möter ni Edsbyn borta, har grabbarna börjat blicka framåt mot detta tungviktsmöte?

Vi tar en match i taget, först har vi Bollnäs hemma på tisdag sen så får vi fokusera på byn. Men helt klart så längtar vi efter lite tuffare matcher i serie och slutspel. Det är då vi kan slipa på detaljer för att vara som allra bäst i slutet av säsongen.

Stort lycka till i kommande möten med Bollnäs och Edsbyn!

Tack!