Juniorelitserien: Ljusdal – Rättvik 14-2

, ,

LBK:s juniorer var återigen på målhumör när Rättviks P19-lag kom på besök. Ledning med 3-0 redan efter drygt fem minuters spel och när matchuret hade tickat iväg sjutton minuter så ledde hemmalaget med 7-0 efter bland annat fem pytsar av målmissilen Noa Djäkner. Det var alltså stor klasskillnad mellan lagen och efter en ledning med 11-1 i halvtid så blev slutresultatet 14-2.

Noa Djäkner noterades för åtta mål (!), Rasmus Gustavsson och Svante Benerius två mål vardera medan Marcus Öhman och Isak Flodberg gjorde varsitt mål. Noterbart är alltså att fjortonåringen Rasmus Gustavsson blev tvåmålsskytt i matchen efter att han bland annat satt en straff.

I och med segern ligger nu Ljusdal allra överst i tabellen i norra juniorelitserien eftersom de passerade Edsbyn på bättre målskillnad. Ljusdal möter härnäst Bollnäs på hemmaplan på tisdag kväll innan det blir toppmöte i Edsbyn nästa torsdag. För några av spelarna väntar dock ännu mer bandy i helgen. Schröder, Öhman, Djäkner & Co. hinner ju knappt mer än få av sig benskydden förrän det är dags att dra på sig LBK-munderingen igen.

På lördag eftermiddag 16:00 väntar alltså seriefinal i bandyallsvenskan mellan Ljusdal och Gripen. Välkomna upp till IP och titta på våra fenomenala  juniorer!!

Foto: H-G Eriksson, Maria Eklund & Samborombon Media

Ljusdals målvakt omgiven av målskyttarna