Bandyallsvenskan: Ljusdal – Kungälv 10-2!

, ,

Spana in tabellen och nyp er i armen, Ljusdal är i serieledning!!!

Ljusdal följde alltså upp lördagens vinst med 7-1 mot topplaget Gripen med att även ta en storseger med 10-2 mot Kungälv hemma på Ljusdals IP.

Eftersom dåvarande serieledaren Katrineholm samtidigt hade tagit två bortaseger mot Borlänge och Falun krävdes det emellertid en vinst med hela sju mål över Kungälv för att ta över serieledningen i bandyallsvenskan. En tuff uppgift som dock blev verklighet i den sjuttioåttonde spelminuten när Noa Djäkner hittade rätt på en hörna. Fem minuter senare kunde unge Djäkner även punktera matchen med sitt tredje mål för dagen, något som alltså gav LBK serieledningen på bättre målskillnad än Katrineholm.

Det var inte minst hörnskyttet som var ljusdalingarnas hemliga vapen mot Kungälv den första advent. På elva hörnor fick de nämligen in smått fantastiska sex mål! Två av dessa kom från Olle Sundins klubba och han svarade även för två assistpoäng i matchen. Övriga målskyttar i matchen var Caspher Ekström (3), Noa Djäkner (3), Edwin Persson (1) och Emil Järbing (1). Noterbart är även fem assistpoäng från Misha Svechnikovs klubba.

Efter två tuffa helger med dubbla möten mot söderlag så får LBK ett något lugnare spelschema de kommande veckorna. Härnäst väntar hemmamatch mot Skutskär på lördag 17:00.

Vill ni boka en julfest för företaget, syjuntan eller ert kompisgäng i samband med bandy? Kontakta i så fall Thomas Embretsson på LBK:s kansli: 070-396 99 41 eller marknad@ljusdalbandy.se

Foto: H-G Eriksson och Samborombon Media