Bandygudstjänst och medlemshelg i Ljusdal!

, ,

Det råder inget tvivel om var ni ska befinna er under kommande veckoslut eftersom Ljusdals IP då kommer att sprudla av aktiviteter.

Med start redan på fredag kväll spelar Ljusdals fenomenala juniorer sin premiärmatch i ”Superjuniorelitserien”, ett första steg i slutspelet som förhoppningsvis leder till ett återbesök på finalarenan Studenternas i Uppsala. Matchen börjar 18:30 på fredag.

Tord Amrés klassiska mål i SM-finalen 1975!

På lördag eftermiddag får Ljusdals A-lag besök av Tillberga från Västerås, en match som börjar 15:00. Arrangörerna uppmanar emmellertid sina supporters att vara där redan en timme innan avslag för att titta på när Ljusdals bäste målskytt genom tiderna skrinnar ut på isen för att värma upp hemmalagets målvakter.

Tord Amré, svensk mästare 1975 och skyttekung 1984, hann med 374 allsvenska mål i Allsvenskan och närmare 700 mål totalt för hälsingeklubben. Nu ska Tord alltså återigen dra på sig tröja nummer 9 från SM-finalen 1975 för att överlämna matchbollen till domaren samt bjuda på ett av hans patenterade tricks med bandybollen. LBK uppmanar därför publiken att komma i god tid för att hylla en av de allra största klubbikonerna genom tiderna och låter även meddela att de hundra första besökarna får vara med i en utlottning om fina priser.

Eftersom Hälsinglands Sparbank är lördagens matchsponsor så går deras kunder in gratis på matchen och som vanligt blir det även bollkastning i halvtidspausen och andra kringaktiviteter.

Pastor Jan Bonander bjuder på nattvard på Ljusdals IP på söndag!

Under söndagen är det Svenska Kyrkan som är matchvärd inför toppmötet mellan Ljusdal och Örebro med avslag 15:00. Även här uppmanar arrangören sina supporters att vara ute i god tid. Traditionsenligt startar denna mach med ”Bandygudstjänst” 13:00 med nattvard och körsång, ett populärt inslag i ”LJP-tältet” som kryddas med att Ljusdals bandylag även närvarar under en del av gudstjänsten.

Under söndagen går dessutom alla medlemmar i Ljusdals Bandyklubb in gratis på matchen mot Örebro. Ni är väl medlemmar..?

Eftersom matchen spelas den 19:e januari så innebär det även att klubben firar sin sjuttiosjunde födelsedag och av den anledningen får de sjuttiosju första åskådarna vara med i en speciell lottdragning.

LBK meddelar även att de ska bjuda på en rolig bandynyhet i samband med halvtidspausen under lördagens match och hälsar därför alla välkomna till helgens födelsedagskalas!

Tord Amré överlämnar matchbollen på lördag!