Pojkallsvenskan & Bandyallsvenskan: En seger, en oavgjord och en förlust

, ,

Pojkallsvenskan: Ljusdal – Motala 7-3

Målskyttar: Svante Benerius 2, Jonathan Berg 1, Tobias Blomqvist 1, Henning Näslund 1, Erik Thunberg 1, Alfred Nordlund 1.

Assistpoäng: Erik Swartswe 3, Tobias Blomqvist 2, Svante Benerius 1.

Vinst med 7-3 för Ljusdal P17 hemma mot Motala. Efter nio spelade matcher har Ljusdal därmed tre segrar, tre oavgjorda och tre förluster.

Bandyallsvenskan: Lidköping – Ljusdal 6-3

Målskyttar: Caspher Ekström 2, Emil Järbing 1.

Assistpoäng: Olle Sundin 2, Edwin Nilsson 1.

Bandyallsvenskan: Boltic – Ljusdal 3-3

Målskyttar: Isak Flodberg 2, Caspher Ekström 1.

Assistpoäng: Elias Swartswe 1, Edwin Nilsson 1.

Söndagens bortamatch mot Karlstadslaget Boltic slutar 3-3 efter en annorlunda tillställning på isen som har kunnat slutat hur som helst trots LBK:s övertag med 2-0. Boltic kom nämligen tillbaka i andra halvlek och efter ledningsmål av Boltic i slutskedet av matchen pekade allt på en hemmaseger. Ljusdal lyckades dock mobilisera på nytt och kvitterade kort därefter genom Isak Flodberg, hans andra mål i matchen.

Eftersom både Boltic och Ljusdal förlorade lördagens matcher är avståndet mellan lagen därmed fortfarande två poäng. Noterbart är att Katrineholm förlorade båda sina matcher i helgen. Det är därmed fortfarande mycket jämnt i tabellen efter serieledande Tellus som nu har tre poängs övertag.

Härnäst väntar dubbelmöte på lördag och söndag. På lördag ställs LBK mot Tillberga från Västerås och på söndag väntar ett nytt spännande toppmöte då Örebro kommer på besök. Båda matcherna börjar 15:00. Välkomna till IP i helgen och klä er i gult och grönt!