Bandyallsvenskan & Damallsvenskan: En vinst och tre förluster

, ,

En vinst och en förlust för det kombinerade damlaget Kalix/Ljusdal i helgen och två förluster för herrlaget i Bandyallsvenskan blev helgens facit för seniorlagen. Damlaget tog alltså säsongens första seger när de bortaslog Spånga Bromsten BK med 9-8 under lördagen. Under söndagen blev topplaget Hammarby som väntat för svåra trots att Kalix/Ljusdal lyckades stå emot ända fram till slutet av första halvlek.

Innan avslaget mot lördagens match mot Tillberga överlämnade Tord Amré, Ljusdals främste målskytt genom tiderna, matchbollen. Tord hann även värma upp målvakterna innan matchen och han verkar fortfarande ha mycket krut kvar i klubban. Även Tillberga hade vassa klubbor denna dag vilket till slut gav LBK deras första hemmaförlust för säsongen med 2-5 efter mål av Mischa Svechnikov och Simon Borg.

Ljusdal firade 77-årskalas under söndagen men fick inte jubilera med en seger. Bortalaget Örebro forcerade starkt i slutet av matchen och lyckades vända till uddamålsseger trots underläge med 7-4 och ett fantastiskt spel av Misha Svechnikov.

Två tuffa upplevelse för oss alla LBK:are, men vi kommer tillbaka. Ett Stort TACK till helgens  469 respektive 416 åskådare som stöttade LBK och ett extra stort tack till våra matchvärdar Hälsinglands Sparbank och Svenska Kyrkan!

Noterbart är alla skrällar i helgens omgångar av bandyallsvenskan. Förutom Ljusdal så förlorade även topplagen Tellus och Falun dagens hemmamatcher. Ljusdal har därmed endast en poäng upp till kvalplats.

Damallsvenskan norr:

Spånga Bromsten BK – Kalix/Ljusdal 8-9

Hammarby – Kalix/Ljusdal 5-0

Bandyallsvenskan: 

Ljusdal – Tillberga 2-5

Målskyttar: Mischa Svechnikov, Simon Borg

Assistpoäng: Emil Järbing

Tord Amré, Ljusdals främste målskytt genom tiderna värmde upp målvakterna innan avslag.

Bollkastning i halvtidspausen där det gällde att komma närmast mittcirkeln.

Ljusdal – Örebro 8-9

Målskyttar: Misha Svechnikov 3, Noa Djäkner 1, Isak Flodberg 1, Marcus Öhman 1, Elias Swartswe 1, Caspher Ekström 1

Assistpoäng: Misha Svechnikov 3, Noa Djäkner 1, Marcus Öhman 1, Caspher Ekström 1

Bandygudstjänst, traditionellt inslag på Ljusdals IP då Svenska Kyrkan är matchvärd.

I slutet av matchen stod det 7-7 mellan Ljusdal och Örebro, ett lustigt sammanträffande med tanke på klubbens 77-årskalas.

Vinstlotten i 50/50-lotteriet: 1995. Vinstsumman blev 5869 kr. Kontakta Ljusdals Bandyklubb för att hämta ut vinsten: 070-413 07 31

Fortfarande rekordjämnt i årets bandyallsvenska. Det skiljer bara två poäng mellan tvåan Lidköpings AIK och åttan Boltic!