Generation 2020 blickar framåt med hjälp av stöd från lokala partners!

, ,

”Vi vill att LBK-ungdomarna ska få chansen att förverkliga drömmen om ett SM-guld!”

Det var för ca ett år sedan som företagarna Simon Clemin och Thomas Högberg bestämde sig för att fortsätta sponsra Ljusdals Bandyklubb. Eftersom satsningen på Team 2020 hade gett resultat i form av ett tydligt lokalt avtryck i föreningen i form av många lovande juniorer och landslagsspelare från orten så ville de vara med på den fortsatta resan med LBK.

”Vi var båda silver-partners, men eftersom klubben behöver all hjälp den kan få för att fortsätta med den spännande ungdomssatsningen så bestämde vi oss för att bli guld-partners!”

Simon och Thomas uppmanar nu andra företagare att göra detsamma, att ta ytterligare ett steg i stöttningen för att ge ungdomarna chansen att förverkliga drömmen om att nå så långt det kan.

”Det är så mycket gulgrönt bandyhjärta i dagens ungdomar och vi vill naturligtvis behålla dessa talanger i Ljusdal så att vi kan fortsätta njuta av den fantastiska bandy de presterar!” 

Under årets bandysäsong har satsningen på Team 2020 gett fortsatt framgångsrika resultat på alla fronter. Förutom A-laget som är med i toppen av den jämna bandyallsvenskan så har ju även juniorlaget visat att de vill upprepa fjolårssuccén då de spelade SM-final på Studenternas i Uppsala. Dessutom har LBK:s P17-lag i Pojkallsvenskan spelat utmärkt bandy, en taktik som även de yngre U13-laget har kopierat.

Tack vare ett unikt samarbete med Kalix så kan Ljusdal numera även stoltsera med ett damlag i bandy. En satsning som saknar motstycke eftersom Ljusdals tjejer har över sjuttio mil till sina hemmamatcher!

Under ett antal söndagar i vinter har LBK dessutom arrangerat skridskoskola för de allra yngsta. Sammankomster som lockat till sig uppemot sjuttio barn trots ett minst sagt varierande väder.

Och apropå skola så har bandygymnasiet i Ljusdal bibehållit sin popularitet trots avsaknad av inomhushall för bandy. Där går numera 20 – 25 elever som lockats av skolans goda rykte och möjligheten att tränas av bland annat Misha Svechnikov och Lännart Nilzon.

Bandyn som är ett starkt sätt att marknadsföra Ljusdal som ort och kommun har av den anledningen även blivit en ekonomisk faktor för kommunen. Förutom terminsavgifter (här pratar vi miljontals kronor i interkommunal ersättning) för de som går på bandygymnasiet så tillkommer ju även intäkter i form av alla omkostnader som eleverna har på orten.

Framtiden ser alltså ljus ut för bandyn i Ljusdal, men det krävs samarbete för att behålla talangerna och fortsätta med den framgångsrika ungdomssatsningen. Simon Clemin och Thomas Högberg och deras respektive företag Husdesign & Konsult AB samt Högbergs VVS-Konsult AB har därför valt att ställa sig i första ledet som guldpartners. Ett initiativ som förhoppningsvis ska leda till att vi får njuta av förstklassig idrott på orten i många år framåt. Av den anledningen uppmanar de nu även andra företagare och privatpersoner att göra samma sak:

”Om vi ska ha en elitklubb i Ljusdal så måste vi alla hjälpas åt. För egen del tänker vi göra allt vad vi kan för att påverka även våra affärsbekanta att stötta LBK!”