Juniorelitserien: Kvartsfinal, returmöte mot Motala

, ,

I kväll är det dags för returmöte för Ljusdals talangfulla P19-lag som för några dagar sedan vann med 5-3 på svårspelad bortais mot Motala. Dagens match skulle i själva verket ha avgjorts på Ljusdals IP, men p.g.a. det hårda snöovädret så beslutade LBK redan i går att flytta matchen till Söderhamn där det blir spel inomhus.

Inför kvällens match har vi fått en intervju med lagets tränare Fredrik Swartswe:

Hur ser truppen ut i kväll, är alla friska?

Vi har fullt lag, alla friska!

Matchen är flyttad till Söderhamn, hur ser kvällens förberedelser ut med tanke på flytten?

Vi ser fram emot att få spela bandy med rätt förutsättningar. Vi är ett flertal ledare kring laget som hjälps åt och vi har bra ordning på förändringar, vi är därmed väl förberedda och det gäller inte minst vår materialförvaltare Sven ”Pirro” Persson!

Lagets ”själ” Sven ”Pirro” Persson framför sina adepter i P19!

Dålig is senast i bortamötet mot Motala, kan vi räkna med en helt annan match i kväll?

Ikväll blir det åka av! Motala hade det jobbigt med sin arena trots att dom gjorde sitt bästa för att få till det, men pga väderomslag så kan man väl säga att isen var i det närmaste ospelbar.

Spelarna har haft en hektisk vinter där de dubblerat både med A-lag och P17. Skönt att kunna fokusera på en enda uppgift nu?

Nu känns det kanon att vi kan fokusera på slutspel! Vi ser det som förutsättning och fördel att dom flesta killarna haft två lag att spela med i vinter. Jag tror att spelarna är på den nivån de behöver vara för att de ska ges möjlighet att nå/utvecklas till elitspelare. Visst blir det tight ibland men så ser det ut i bandy-Sverige. Det har varit extrema lägen som två matcher samma dag vilket kanske är en lite för tuff uppgift, men samtidigt så är vi LBK:are och gör saker unika som just detta!

(Läs: Ljusdals A-lag vann mot Skutskär på bortaplan på förmiddagen i Allsvenskan och sedan vann P19-laget på eftermiddagen mot Edsbyn på bortais i Superjuniorelitserien!)

Hur ser närmaste framtiden ut om ni lyckas slå ut Motala i kvarten?

Vid vinst ikväll så spelar vi borta på lördag och därefter hemma på måndag. 

Nu ser vi fram emot en väl genomförd match ikväll där fokus ligger på vinst med ett tryggt och fartfyllt spel där alla elva spelare deltar i defensiven. Man blir lätt lite stolt när man efter många av våra matcher kan se att vi har sex målgörare, vilket är ett kvitto på lagspel och glädje!

Stort lycka till i kväll!

Tack!

Ljusdals A-lag med flera duktiga juniorer!