Final i distriktsturneringen för Tuva, Ella och Majken!

, ,

Ny helg, ny långresa för ljusdalstjejerna, men denna gång handlar det emellertid ”endast” om en resa till Örebro. En tripp som i sammanhanget kan kategoriseras som ”runt hörnet” med tanke på vinterns alla resor till hemmamatcherna i Norrbotten.

Anledningen till besöket i Örebro är att det vankas final för ”Lag Nord” i distriktslagsturneringen mot Småland. En final de tog sig till efter att tidigare i vinter ha besegrat Stockholm och ”Lag Mellan” i en turnering i Söderhamn.

I Lag Nord ingår tre ljusdalstjejer och de har även sällskap av spelare från hela Norrland inklusive samarbetspartnern Kalix.

Ljusdalstalangerna Tuva Markusson, Ella Swartswe och Majken Hedquist.

Inför lördagens final har vi fått en intervju med ljusdalstjejernas tränare Urban Skalberg:

Hur ser upplägget ut inför helgens turnering?

Klockan fem på lördag morgon skjutsar jag ner tjejerna till Bollnäs. Där hoppar våra spelare på en buss som startar i Söderhamn och som via Bollnäs, Edsbyn och Falun går vidare söderut mot Närke. Bussen samlar både upp både killar och tjejer som ska spela i Örebro eftersom det ju även ska spelas final i distriktslagsturneringen för ”Pojkar 15”.

Vilka ljusdalstjejer ingår i distriktslaget?

Tuva Markusson, Majken Hedquist och Ella Swartswe.

Var spelas bandymatcherna?

Dom spelar i Berhn arena i Örebro.

Är alla ljusdalstjejer utvilade och friska efter förra helgens semifinal mot SK Bandy i F17?

Ja, tjejerna har återhämtat sig mycket bra efter matcherna förra helgen!

Kalix/Ljusdals spelare i ”Lag Nord” som i helgen spelar final i distriktslagsturneringen mot Småland.

Apropå den matchen, hade ni trevligt även utanför isen i samband med dubbelmötet mot SK Bandy?

Ja, vi hade det jättebra utanför isen också! Det har varit hur kul som helst att ha ett samarbete med Kalix. Vi har blivit så välkomnade in i deras klubb, något som gäller både spelare och ledare! Två av Kalixtjejerna, Katja och Elina, ska för övrigt vara med och spela i helgen.

Vem bär favoritskapet i helgens turnering?

Vi vet faktiskt inte riktigt hur bra Småland är, men våra tjejer i Lag Nord är jätteduktiga så jag kan tyvärr inte svara på vem som har favoritskapet på sig.

Stort lycka till i finalen!

Tack så mycket!