Elias Swartswe förlänger!

, ,

Mycket glädjande nyheter: Elias Swartswe har förlängt sitt kontrakt med LBK!

LBK är naturligtvis mycket nöjda med förlängningen, Elias är ju en av de viktiga pusselbitarna i ”Generation 2020”. En satsning som förhoppningsvis ska leda ända fram till Elitserien.

Sportgruppens Andreas Heeger bevittnar den viktiga påskriften. Tittar ni riktigt noga så ser ni för övrigt en stolt farfar (Björn Swartswe) titta fram bakom Elias!

Elias Swartswe har alltså bestämt sig, det blir en fortsättning i Ljusdal. Så här beskriver sportgruppens Andreas Heeger Ljusdalstalangen:

”Elias är en fartspelare som har snabb utveckling. Det är upp till honom själv hur bra han vill bli. Älskar att träna mycket och hårt. Har en ödmjuk personlighet.”

Vi har naturligtvis fått en liten pratstund med Elias och vi är bland annat nyfikna på hur den närmaste framtiden ser ut och hur tankarna såg ut efter den nyligen avslutade bandysäsongen:

– Jag ska arbeta på Hälsinglands Sparbank i sommar, men jag har även sökt mäklarlinjen i Gävle. Det var väl ganska klart från början att jag skulle fortsätta i gulgrönt, säger Elias.

Om varför det blir fortsatt spel i gulgrönt säger Elias så här:
– För mig var det ett självklart val, då jag inte kan se en bättre miljö för mig att utvecklas och vara i för att fortsätta utvecklas på och vid sidan av planen.
Och fortsätter:
– Jag älskar den bandy vi började spela förra säsongen och vill vara med att driva det spelet vidare.

Elias hinner även med en och annan golfrunda i Ljusdal i sommar, ett intresse han delar med övriga familjen. Vid sidan av bandyn alltså.

Din farsa är tränare, morsan hängiven supporter, dessutom spelar både syrran och brorsan bandy. Pratar ni om något annat än bandy vid middagsbordet?

– Det enkla svaret är väl nej! Sommartid kanske vi snackar lite golf, men även då är det väldigt mycket bandysnack. Silly season etc.

Grattis LBK-fans, den här målgesten får ni alltså möjlighet att se även i vinter!

Några snabba till Elias Swartswe:

Favoritlag alla kategorier utanför bandyplanen?

Manchester United!

Favoritmat?

Kebabrulle!

Bästa idrottsminne utanför bandyplanen?

Sveriges playoffmatcher mot Italien inför fotbolls-VM 2016

Bästa idrottsminne från bandyarenan?

När vi tog VM-guld i P17 i Ryssland och dessutom hela fjolårets resa med P18 som ledde till SM-final på Studenternas inför stor Ljusdalspublik!

Favoritidrottskvinna:

Serena Williams

Favoritidrottidsman:

Cristiano Ronaldo

Intressen utanför  bandyn?

Golf! Blir även en del padel, men sommartid är det mest golf.

Favoritfilm: 

Fast & Furious

Bästa skådespelare:

Tom Cruise

Ljusdals supportar får alltså njuta av Elias i gulgröna färger även kommande säsong, grattis bandyälskare!