Från bandygym på Slottegymnasiet in i A-truppen!

, ,

Den lovande målvakten Sebastian Lundgren skriver sitt första A-lagskontrakt med LBK.
Sebastian flyttade upp till Ljusdal när han skulle börja i gymnasiet, och nu är vi tacksamma att han blir kvar i några år till.

Sebastian som kommer från Örebrotrakten är som flera av våra spelare födda 2001, och har nu under 3års tid haft en väldigt fin utveckling när han fått sin bandyutbildning av många duktiga ledare på dagtid via bandygymnasiet samt kvällstid i laget med den ”Rena dräkten”

Han är en av alla ”värdefulla” ungdomar som tillsammans vid ett ”fullsatt” (30st elever) bandygym skulle vara värda ca 13,5 miljoner kronor för Ljusdals kommun bara i interkommunal ersättning under en 3års period

 

Trots locktoner hemifrån så väljer Sebastian Lundgren att fortsätta vakta buren för Ljusdals Bandyklubb. Sebastian som ursprungligen kommer från Lillkyrka utanför Örebro väljer alltså gul/grönt även kommande säsong.

”Det kändes naturligt att fortsätta i LBK. Vi har ett ungt och spännande lag så det var väl aldrig något snack om saken” säger Sebastian om det påskrivna kontraktet.

Så här säger Andreas Heeger från LBK:s sportgrupp om målvaktstalangen:

”Ung mycket lovande målvakt som redan är mycket bra och på sikt kommer bli ännu bättre. Stor och lugn i målet. Spännande att få se våra målvakter sporra varandra och göra varandra bra!”

Vem är då Sebastian Lundgren och hur hamnade han på våra breddgrader?

”Det var när jag sökte bandygymnasiet för tre år sedan som jag fick upp ögonen för Ljusdal. Det verkade vara en bra och utvecklande miljö att utvecklas i och dessutom fanns ju där tränare som exempelvis Misha Svechnikov” säger Sebastian.

”Jag gillade även den ungdomliga satsningen som LBK genomförde och av de anledningarna flyttade jag norrut.”

Tio frågor till Sebastian Lundgren:

Favoritlag i fotboll: AIK och Bayern München

Favoritidrottare: Andreas Bergvall och Sarah Sjöström

Favoritmat: Pasta Carbonara

Bästa film: Skyfall

Bästa TV-serie: Scorpion

Bästa skådespelare: Katharine McPhee

Bästa idrottsminne på bandyplanen: SM-finalen med P18 på Studenternas 2019 och hela finalveckan då det hände så enormt mycket runt bandyn i Ljusdal. De till och med visade matchen på bioduk i Slottegymnasiets aula!

Bästa idrottsminne utanför bandyisen: Seriefinalen i fotboll mellan AIK och Hammarby 2018 som AIK vann och i praktiken säkrade SM-guldet.

Favorithobby: Padel!

Tre personer jag tar med mig till en öde ö: Henok Goitom (AIK), Zlatan Ibrahimovic och kompisen Jennilin

Sebastian har framförallt vaktat buren i Ljusdals P19-lag, men har under de senaste två säsongerna agerat andremålvakt i LBK. Sebastian hann även göra sin allsvenska debut under föregående säsong då han fick hoppa in i bortamatchen mot Katrineholm när Jonas Svensson fick en skada som behövde sys mitt under matchen.

Fun fact om dagens huvudperson: Sebastian noterades för en assist när han spelade SM-finalen på Studenternas med LBK P18!

LBK hälsar Sebastian varmt välkommen till ännu en säsong på Idrottsparken i Ljusdal!