Annorlunda avslutning

, ,

I veckan började skolan.

Men, i stort sett, halva LBK-laget slutade sin. Den ”skola” som inneburit tre pass extra styrketräning i veckan från april till mitten av augusti. Det under ledning av rektor Olle Larsson.

Och det blev en, minst sagt, annorlunda avslutning.

Med Vikingatema.

 

Pizzan och cocacolan har varit de stående inslaget när Olle Larsson bjudit in till sin avslutning av den frivilla styrketräningsskolan vid båthuset i Lillhaga efter säsongens tuffa sommarträning. Den extraträning som mer än hälften av LBK-ungdomarna har för vana att köra. Ungdomar, nåja, den här sommaren blev i det fallet lite annorlunda eftersom återvändaren, och målsprutan, Jonas Pettersson anslutit till gruppen. Yngst i gänget, Ville Nystedt-Larsson, 15 år – äldst Jonas Pettersson, 30 år.

– Jag kände själv att det var dags att ta tag i det här med styrkebiten, jag tog kontakt med Olle och han har verkligen ställt upp på mig till hundra procent. Vi körde lite extra i  våras för att jag skulle komma ikapp de andra och den här träningen har gett mig mycket, det kände jag redan under de första ispassen, säger Jonas som har siktet inställt på att vinna skytteligan i Allsvenskan igen. Närvaroligan vad gäller extraträningarna har han redan vunnit.

Avslutningskvällen blev annorlunda i ett annat fall också. Inbjuden för att sköta den var vikingen Kristoffer Olson en bollnäspojk som numer bor och jobbar i Ljusdal.

– Jag har ett stort intresse av vikingatiden och har tillsammans med ett gäng från Södertälje (TelgeGlima) specialiserat mig på vikingarnas lekar och sporter. Vi åker omkring på museer och festivaler och visar upp oss. Vi har varit runt i Skandinavien och tre gånger till USA, bland annat blev vi inbjudna till Minnesota Vikings (amerikansk fotboll) fullsatta hemmaarena för en uppvisning. Jag kan säga att LBK-spelarna är bra mycket smidigare än spelarna i det laget, säger Kristoffer.

”Lekarna” – lite väl tufft ibland kan tyckas när det i vissa lekar var att vara sist kvar av alla kämpar- handlade om grenar som ”kliva över pinne”, ”dra handduk”, ”rumpgång”, ”picka kniv”, ”lägga ägg” osv.

Ni måste absolut titta på länkarna här nedanför!

OlleFilmIMG_3744

ollefilm2IMG_3731

ollefilm3IMG_3745

 

//Leif Sundell