Stark bortaseger mot Falun

, ,

LBK tog under onsdagskvällen en säker seger borta mot Falun, slutresultatet blev 4-0 (efter 1-0 när halva matchen var spelad) till laget i dom gula tröjorna.

Kanariefåglarna inledde matchen starkt, med bra fart under skridskorna i båda riktningarna av planen. Utdelning målmässigt fick laget också redan i den 5 matchminuten genom ett sånt där patenterat samarbete mellan Noa och Elias Swartswe där Noa tillslut kunde bryta in från kanten, lura ner Hedberg (utan Hedberg hade resultat inte stannat vid 4-0) för att sedan sprätta upp bollen i nätmaskorna.

Men efter det tog det stopp, i alla fall målmässigt. För ute på planen fortsatte Ljusdal i full fart. Flera gånger osade det katt i Faluns straffområde och hemma i #LBKsofforna var det nog många som slet sitt hår samt förbannade bandygudarna för bollen ville inte in i Faluns mål. Falun såg sin chans och började även dom sticka upp i några attacker mot den säkre Axel Nilzon i LBK-målet. Men fortfarande var det LBK som satt i förarsätet.

I slutet av första halvlek fick Falun 2 st. spelare utvisade, det skulle visa sig olyckligt när vaktmästarna på ICANIWILL Arena som Lugnet bandyplan tydligen numer heter.

För under utvisningsperioden i 2 halvlek kom väl det avgörande rycket från LBK:s sida, där först vår nye storskytt Jonas Söder förvaltade en vänsterhörna genom att borra in bollen bakom Faluns packade sillar på mållinjen. Därefter dök Jonas Pettersson av alla människor upp på rätt plats i straffområdet och gjorde 3-0, har ni hört det förr?

Men Pettersson var inte klar för kvällen visade det sig. För när matchuret hade jobbat sig upp till 64:e minuten stod han för ett litet konststycke som till och med Diego skulle blivit imponerad över, då han med ryggen mot Falun-målvakten slog bollen i isen mellan sina egna ben så att bollen swishade över Hedberg som bara kunde gnugga sina ögon och undra vad som hände.

En mycket stark genomförd bortamatch som glädjande nog slutade med att Axel på lätta ben kunde skrina av isen i Falun utan att fått hämta ut någon boll ur sitt mål, mycket roligt!

Nu är denna match gjord och killarna får sikta in sig på en ny svår bortamatch mot Rättvik på lördag där det krävs ännu en bra prestation för att vi ska få njuta av segerns sköna känsla.

//L-B Kåå