Måldramatik mot Åby/Tjureda

, ,

 

Åby/Tjureda IF är ingen vanligt återkommande gäst på Idrottsparken.

Bara en gång tidigare har laget från Småland varit på besök. Det var säsongen 2018/19 när laget vann serien och tog steget upp i Elitserien. Resultatet då: 11-2 (!) till LBK.

Revanschsugna smålänningar nu? Ja, det var förstås målsättningen och nära var det. Två gånger hade man tremålsöverläge i matchen, men med matchens sista bollkontakt kvitterade ett tappert kämpande LBK till 6-6.

Där höll den fina LBK-sviten på att spricka. Den med fem raka segermatcher och ett mer och mer stabilt spel över hela banan. Och grunden till den  spruckna sviten handlade om en första halvlek där i stort sett ingenting stämde. Rent spelmässigt var det i stort sett jämnt, men framåt tog det fartglada gästerna vara på sina chanser, och misstag i hemmadefensiven ska sägas, plus att LBK inte fick till det alls i avsluten. Sju resultatlösa hörnor och åtminstone ett par fina lägen i övrigt men inget mål. 0-3 på resultattavlan när lagen gick till pausvila var den bittra sanningen.

Den andra halvleken då?

Jo,  LBK fick lite häng via ett reduceringsmål (Isak Flodberg) i den 52:a minuten, men så åkte man på två täta utvisningar och spelade ett tag med tre man kort, plus att Åby/Tjureda fick ytterligare ett billigt mål fram till ledning 4-1.

Sen gick det fort mellan målen. Två hörnmål signerat Jonas Söder inom loppet av tre minuter gjorde matchen i allra högsta grad levande igen, 3-4 alltså, men det var bara en kort stund för då var det gästernas tur att göra två snabba fram till ledning 6-3. Då återstod det tjugo minuter att spela. Tremålsunderläge igen alltså och när Jonas Pettersson brände en straff  (igen) med kvarten kvar såg det mörkt ut.

Men det kom ett fjärde mål för hemmalaget (Noa Djäkner) i den 85:e matchminuten och ett femte också bara minuten senare på ytterligare en hörna (Jonas Söder igen) och då återstod det bara tre ordinarie minuter att spela.

Men precis som i hemmamatchen mot Tillberga så kom ett sent hemmamål – ett kvitteringsmål fram till 6-6. Sist på bollen var Misha Svechnikov och det i det absolut sista som hände i den här, minst sagt,  konstiga matchen.

Misha Svechnikov poängräddare tillsammans med tremålsskytten Jonas Söder.

– Äntligen satt hörnorna där och det visade sig vara nödvändigt den här gången. Jag vet inte, men det kändes som om vi inte kom ut med samma inställning idag som i de senaste matcherna, sa Jonas Söder.

Fakta

Ljusdals BK – Åby/Tjureda IF 6-6 (0-3)

Målen: 0-1 (15) Adam Rudell, 0-2 (21) Jonathan Svensson, 0-3 (40) Philip Lindqvist, 1-3 (52) Isak Flodberg, 1-4 (58) Christoffer Claesson, 2-4 (61) Jonas Söder, 3-4 (64) Jonas Söder, 3-5 (66) Jacob Jonsson. 3-6 (70) Filip Fransson, 4-6 (86) Noa Djäkner, 5-6 (88) Jonas Söder, 6-6 (90+4) Misha Svechnikov.

Utv, LBK: 3 x 10.  Åby/Tjureda: 1 x 5, 3 x 10.

Hörnor: 11-10.

Domare: Andreas Rönnbäck, Borlänge.

//Leif Sundell