En viktig underskrift

, ,

 

Den bästa pennan togs fram.

Därför att idag handlade det om en ytterst viktig kontraktsunderskrift i klubbhuset.

Klubbens talangfulle mittfältare, Marcus Öhman, 20, har nämligen uppvaktats flitigt av andra klubbar, men valde till slut att stanna hemma i Ljusdal och LBK

Det är vi riktigt glada för.

Marcus Öhman är på väg in på känd mark, Idrottsparken Ljusdal som även i fortsättningen kommer att vara hemmaplan.

Det har dröjt och dröjt och lite oro har det allt funnits i LBK-leden. Skulle den viktiga kuggen i LBK:s lagbygge lämna för någon av de elitserieklubbar som uppvaktat honom? Vissa av dem mer ihärdiga än andra.

– Dels ville jag lyssna på vad de klubbarna hade att säga och samtidigt  vänta lite och se hur det utvecklade sig här hemma. Man kan väl säga så här att jag har varit ganska klar på att jag skulle stanna i LBK sedan ett par veckor tillbaka. Jag menar ett nytt intressant tränarpar och att truppen blir i stort sett intakt. Och när så många av de lag som vi haft de senaste åren blev kvar så ville jag också det. Nej, det här kommer att bli hur intressant som helst, säger Marcus.

Har du pratat något med de nya tränarna?

– Jo, det har jag, men det blir väl mer framöver.

Hur ser du på dig själv i LBK:s, ska vi säga, lite nya lagbygge?

– Om jag får bestämma så vill jag vara den offensiva av de två inre mittfältarna, att få vara med och sätta igång spelet och att få följa med i avslut.

Det var ju inte så långt ifrån kvalspel den gångna säsongen, trots den där slutliga sjundeplatsen. Nå´t att säga om det?

– Som sagt, det var en sjundeplats och det betyder att vi, trots att det var bara tre poäng upp till kval, hade sex lag framför oss och det var inte godkänt. Vi behöver städa bort de onödiga förlusterna som vi åker på emellanåt. Sen att vi har svårt att vinna de jämna matcherna. Vi ska också lära oss att vi inte behöver vinna med 9-1 varje gång.

Hur känns det att, till slut, ha bestämt sig?

– Som sagt så har jag sedan några veckor tillbaka varit på det klara med  att jag skulle stanna i LBK och det känns grymt. Vi har ett väldigt intressant lag och det kommer att bli en bra säsong.

Hur långt är kontraktet skrivit på?

– Ett rakt år.

Och träningen har redan satt igång.

– Ja, vi kör på.

Andreas Heeger i LBK:s sportkommitté är den som skött kontakterna med Marcus Öhman.

– Det känns oerhört skönt att få klart med Marcus, en riktigt viktig pusselbit att få på plats om man säger så. Marcus är jätteduktig redan nu och jag är helt säker på att han kommer att utvecklas ytterligare under klubbens nya ledarskap.

//Leif Sundell