Klim inför ”Slaget om Hälsingland”!

, ,

 

Klim inför ”Slaget om Hälsingland”!

Säsongen börjar krypa närmare och redan i kväll kommer ett riktigt test för LBK när vi ställs mot Edsbyn kl 17:00 i turnineringen som börjats kallas ”Slaget om Hälsingland”.

 

Vi har tagit oss en pratstund med vår nye spelare Klim Tarasenko, hur han känner inför säsongen och kvällen match.

För er som är nyfikna men inte kan vara på plats i kväll så sänds matchen på Bandypuls från kl 16:50, länken hittar ni nedan

https://www.bandypuls.se/artikel/live-tv-16-50-dm-i-halsingland-borjar-se-elitserielaget-edsbyn-mot-allsvenska-ljusdal-har
 

Vi börjar med att slå hål på frågan som cirkulerat på köpingen bland intresserade… När kommer den nya ryskaspelaren?

Berätta lite för oss, det är ju ingen vanlig ryskspelare som numer ska spela i den kanariefågelgula tröjan, berätta om dina för att inte överdriva, väldigt starka kopplingar till Sverige.

-Nej precis man har bott största delen av sitt liv i Sverige nu och gått hela grundskolan och gymnasiet på svenska skolor, det är bara att vi pratar ryska hemma och tack vare det har jag inte glömt språket under barndomstiden. Men en grej som kommer alltid att vara är att i Ryssland anses jag som en svensk och i Sverige anses jag alltid som en ryss.

 

Hur har första tiden i LBK och Ljusdal varit?

-Mycket bra och smidigt har det varit, vi har tränat enormt mycket nu under försäsongen så man kommer in i det väldigt snabbt till slut. Vi är ju väldigt unga grabbar allihopa i stort sätt så det har varit ganska enkelt att komma in i laget socialt. Och Ljusdal som stad har man alltid tyckt även när jag inte spelade här har jag fått många vänner härifrån under åren.

Vilken känsla tar du med dig efter att du tränat med dina nya lagkamrater, vilket sorts LBK kommer vi att få se i vinter?

-En väldigt fin känsla med mycket hopp, det kommer vara enormt snabbt och fartfylld LBK i omställningsspelet och anfallen i vinter.

 

I detta lag får man betrakta dig som en av dom rutinerade spelarna, och du har samlat på dig intryck från olika lag och spelsätt, vad gillar du med LBK:s sätt att spela bandy? Är det något särskilt du tänkt på?

-Ja precis man är väl en av dem äldre killarna och med det får man tänka på att kanske ta lite extra ansvar till skillnad från tidigare lag man har spelat i. Min absoluta favorit i LBK:s sätt att spela bandy i år är att det kommer gå undan med många roliga och snabba kombinationer i anfallet. Jag har alltid tyckt om sådan bandy där man tar sig fram i väldigt högt fart 2, 3, 4 stycken med snabba korta passningar lite som dem bästa ryska lagen försöker spela men även vissa svenska, det ser så simpelt ut men är bland det svåraste man kan göra.

 

Hur är känslan inför helgens ”Slaget om Hälsingland”

– Det kommer vara mycket spännande och intressant att se hur vi ligger till i jämförelse med våra elitserie spelande grannar. Många lärdomar kommer tas i helgen, nyttigt!

 

Vi utanför omklädningsrummet är otrolig nyfikna på att få börja följa er från nära håll igen, som det verkar kommer denna säsong att spelas inför publik, vad vill du hälsa till dina nya fans?

– Först och främst kommer det att vara så otroligt skönt att få spela med publik ,speciellt efter förra säsongen, det var långt ifrån samma grej helt enkelt. Mer än någonsin insåg man att publik är en av dem absolut viktigaste aspekterna inom idrotten. Så jag hoppas verkligen att så många som möjligt orkar ta sig till IP i vinter för att stötta oss det kommer vi behöva. Så vi ska göra absolut allt för att denna säsong ska sluta med glädjescener. Ses på IP !

Lycka till i kväll Klim!

 

//L-B Kåå