Seger mot UNIK med 5-3

, ,

UNIK borta, och allt var sig likt vad gäller matchbild, spänning och dramatik, inte för än i matchens sista minuter kunde man sitta lugnt och njuta. För det blev en ”hjärtat i halsgropen match” som vanligt mot UNIK i Uppsala.

Matchen startade olyckligt för LBK:s del då UNIK redan i matchminut nr 3 slog in en straff genom Johannes Camilton, vad mer som var olyckligt för LBK var att Jeremy Nöjd fick en smäll som gjorde att vi bara fick se 2 minuters bandyspel från hans sida denna lördag. Matchen fortsatt där efter i första halvlek utan att riktigt ta fart, men Marcus Lindholm kvitterad för LBK efter ett rappat handledsskott som avslutning på en fin inbrytning från vänsterkanten.

Vi snabbspolar till andra halvlek då det hände desto mer, och där Marcus Lindholm ville mer…

LBK började koppla grepp om matchen, men Uppsala-laget som är en väldigt svår nöt att knäcka stack upp farligt några gånger och med en så vass målskytt som Tobias Engstrand i laget kan det räcka och mycket riktigt var vi igen i underläge. 2-1 till UNIK alltså, men när vi är i trånga lägen kan vi alltid rikta blickarna mot vår nr 29 som med urkraft blandat med finess brukar kunna vända världen till mer positiv för oss gul/gröna, så också denna gång då han först slog in en retur på skott från Elias Swartswe som testade från sina favoritposition i Recoverhallen, och efter det gick det fort då Noa Djäkner snappade åt sig bollen på mittplan för att efter det tillsammans med Lindholm sätta full fart mot ett stillastående UNIK försvar, och det kunde bara sluta på ett sätt, mål och 3-2 ledning för LBK!

Men Engström i dom rödklädda var inte klar för dagen utan kunde via ett målvaktsutkast hamna i ett friläge så stort att det nästan var svårt att hitta till målet (skulle domaren kanske blåst för offside?) sätta in bollen i nätmaskorna för 3-3 bakom Axel Nilzon. Axel som denna dag fick chansen att vakta målet och det gjorde han mycket förtjänstfullt matchen igenom.

Ställning 3-3 alltså med kvarten kvar att spela, så inget nytt under solen när det vankas match mellan UNIK och LBK där du behöver slå riktnummer 018 från annan ort för att komma fram i det fasta telefonnätet.

Så vad behövde hända då? Ge bollen till Lindholm säger ni? Ja nästa, för när matchuret stod på 79 minuter testade Marcus sitt högerskott strax utanför straffområdet, men nu hade UNIK gjort läxan och försvarade målet från bollen via en oändlig hög av spelare som gjorde sitt yttersta för att Marcus inte skulle få bli 4 målskytt, nu räckte detta ändå inte, då bollen letade sig fram till Edwin Nilssons klubba som genom ett skott, närmaste att beskrivas som en missil, borrade in bollen för 4-3 till LBK i målvakten högra kryss.

På Rio Bio i Ljusdal och framför allt på läktaren i Uppsala då tillresta LBK supporters skapade karneval-stämning i SM-final arenan önskades och trånades det efter ett mål som skulle göra att mål-marginalen blev lite större då vi vet hur fort det kan gå innan UNIK skapar ett läge från ingenstans. Och mesta av alla ville kapten Marcus Öhman göra slut på matchen och UNIK möjligheter att ta sig in i den, så 70 meter från motståndarlagets mål satte han fart, och den resan stannande inte förens han tillsammans med sina jublande lagkamrater slöt upp för att fira ett mästerverk just framför den livliga och lyckliga LBK-klacken i arenan, en fin bild som avslutning på ett fullbordat jobb och två poäng att packa in i Q:s Björn till hemresan. Marcus mål då, efter att han vände upp på egen planhalva gav han sig ut på en riktig ”gambeta” där ingen av dom ÅTTA spelarna i röda tröjor som var i närheten av Marcus och bollen var förmögen att kunna stoppa det faktum att Öhman bestämt sig för att avsluta tillställningen och sätta det slutgiltiga 5-3 målet.

Nu ägnar laget sig åt en träningsvecka inför bortamötet med nästa svårspelade motståndare LAIK från Lidköping kl 13:00 nu på lördag, ska vi satsa på en fullsatt biosalong i Ljusdal då? Boka era biljetter redan nu vi denna länk : https://riobio.se/#/book/18633

//L-B Kåå