Kylig seger på onsdagskvällen

,

Onsdagskvällen bjöd på ett hett möte i Bandyallsvenskan på ett kylslaget Idrottsparken med -17 vid avslag.


Bandyallsvenskan är precis som vi är vana en jämn serie och många tuffa matcher. Efter en tung bortaförlust senast mot LAIK kunde LBK studsa tillbaka på hemmaplan och vinna över TB Västerås med 5-4.

Vid avslag visade termometern -17 och dom 158 gästerna i publiken fick det inte lättare att hålla värmen när gästerna tidigt tog en 2-0 ledning. Ljusdal tog efter chockstarten över spelet och hade mängder med chanser. Tillslut kunde Noa Djäkner reducera till 1-2 ett resultat som stod sig i halvtid.

I andra halvleks 56e minut kom kvitteringen när Noa Djäkner åter igen nätade bakom Tillbergas målvakt Benjamin Pizzoni Elfving. Edwin Nilsson satte sedan 3-2 och Ljusdal var i ledning för första gången i matchen. Gästerna kvitterade sedan snabbt till  3-3. I matchens 75e minut tog LBK åter ledningen genom Elias Swartswe och gästerna tog Time out. Efter Time outen blev det mer lyft-spel då isen blev lite mer studsig. För övrigt var isen i toppklass större delen av matchen trotts att minusgraderna fortsatte sjunka under matchens gång. Ljusdal kunde hålla undan och slutresultatet skrev till 5-4.

Redan på lördag väntar nästa match på bortaplan när LBK reser upp till Kalix. Matchen ser du såklart på Rio Bio eller Bandyplay. Nästa helg är det dubbelmöte på hemmaplan. På lördag 11/12 gästar Gripen Trollhättan och söndag Kungälv.

 

Matchparter Plyfa utsåg matchens lirare i respektive lag. I bortalaget nummer 54 Kasper Sandgren och i hemmalaget kapten Marcus Öhman

Vi vill passa på att be om ursäkt för att sändningen krånglade lite i början och slutet, kylan tog verkligen ut sin rätt på tekniken då både sändningsdatorn och kameran frös.

Åter igen stort tack till publiken och våra partners.

 

/LB:K