Mästare i Supercupen!

, ,

 

Efter en mycket spännande drabbning vinner vi finalen mot Örebro efter att ha avgjort matchen tidigt i förlängningen.

Men vi börjar med hur matchen startade, och det blev en olycklig start för LBK då Örebro snabbt gick upp i en 3-0 ledningen och det gjorde Närkingarna efter en mycket bra start också spelmässigt. Vi hade svårt att ta oss igenom ÖSK;s höga försvarsspel, vilket gjorde att vi hade svårt att få låna bollen några längre stunder.

Efter 35 minuter fick så Edwin Nilsson tag i bollen någon meter in på vår planhalva och efter det gick det fort, med en perfekt passning mellan örebroarna satte han Mattias Brolin Munter i friläge, där Mattias kyligt hittade nätmaskorna bakom målvakten.

6 minuter senare var det så dax för LBK att reducera ytterligare en gång, denna gång genom Rasmus Gustafsson. Även vid detta anfall var Edwin Nilsson inblandad, nu spelade han upp bollen från sargkanten vilket gjorde att det skapades ett 3-1 läge för Ljusdal där Elias Swartswe hade bollen och med MBM på sin vänstra vinge och Rasmus på den högra. Elias gör det mycket bra när han tar med backen till vänster men släpper bollen ut till ”Ragge” på högerkanten som efter det bjuder på en aktion där man får lite VM94 känslor och minns tillbaka på Henke Larssons mål mot Bulgarien i bronsmatchen. Någonstans här börjar matchen att svänga över i gul/gröna färger och man ser nu ut mer och mer ut som det lag som slog Åby under lördagen.

Efter paus utökar Örebro dock sin ledning till 4-2, men nu ser matchbilden annorlunda ut och det blir mer LBK övertag ju längre matchuret tickar. I 67:e minuten placerar Jonas Söder in en fösning i Örebros straffområde från högerkanten, där dyker Rasmus Gustafsson upp och efter att ha brottat med två stycken örebroare trycker iväg ett vänsterskott från lite halvdålig vinkel, men skottet är hårt och snabbt vilket gör att det smiter in mellan målvakten och stolpen. Nu är vi bara ett mål ifrån igen.

Här kliver nu Patrik Aihonen (som sett väldigt stabil ut under helgen) fram i ett mycket viktigt skede av matchen, då Filip Bergman via ett lyft (kan det varit offside?) blir totalt naken med LBK-målvakten ca 30 meter från målet, Filip väljer att ta med bollen till höger om ”Aiho” och är nog ganska säker på att han ska få måljubla, men på något mirakulöst sätt avvärjer Patrik situationen genom att var fint följsam och tillslut rädda med sin vänstra skumgummivante, TACK Patrik!

Efter den räddningen tar det inte många minuter innan LBK får en vänsterhörna, långt bak i bilden från sändningen cirkulerar en grön spelare med 14 på ryggen, hörnan kommer just där Jonas Pettersson önskat att få den, med ett snabbt tillslag styr han den bort från ruset och ger sig själv fritt skottläge, och som han avsluter när han hittar luckan i muren på mållinjen och nu är det utjämnat i matchen, 4-4!

Snart ska det visa sig att det ska komma ett snabbt svar från Örebro som ännu en gång har gett sig ett försprång på matchtavlan, att detta mål hade kunnat bli väldigt omdiskuterat rådde det inga tvivel om när det kom till.

Men det finns en styrka i detta LBK-LAG och nu visade man verkligen upp den, när vi fightar till oss bollen vid mittplan och Jonas Söder kommer loss, med några kraftfulla skär tar han sig in i planen för att sedan hitta ut till Mattias Brolin Munter tagit en snabb åkning på vänstersidan. Och tyckte man åkningen som MBM tog var snabb så var det inget mot den projektil han sedan avslutade anfallet med, skottet är bandygodis och sitter utmärkt vid målvaktens vänstra stolpe.

Efter att Ljusdal kvitterat till 5-5 i den 73 minuten byter lagen målchanser på slutet och det är två lag som går för att vinna under ordinarie matchtid, men fler mål blir det inte och matchen går till förlängning.

Den annonserade extra tiden av matchen som är annonserad till 2×10 minuter hinner bara börja när Jonas Söder ännu en gång tar sig in i straffområdet från högersidan, fintar någon, vinner motlägg mot någon, och snart studsar bollen någon meter framför straffpunkten och bandybollar hinner inte studsa många gånger där innan Jonas Pettersson får fatt i den. Detta händer såklart denna gång också, och 2 minuter in i sudden death spelet har han gjort sin andra mål för dagen och skjutit seger i Supercupen till Ljusdals BK.

En lyckad helg för LBK:s del slutar med att kapten Edwin Nilsson får hissa pokalen ovanför sitt huvud för att sedan plocka med den i bussen hem till Hälsingland.

Vi måste också tacka Örebro för en mycket fin och spännande bandymatch helt i publikenssmak, det kommer bli mycket intressant att följa detta starka ÖSK-lag under vintern.

För det är nu det börjar, försäsongen är över och nu till helgen sätter Bandyallsvenskan 22/23 igång. För LBK:s del väntar en tuff match borta mot Tellus i skridsko & aktivitetshallen i Gubbängen. Då hoppas vi på att det är många LBK:are som kommer för att se oss spela seriepremiär.

Let´s Go LBK

L-B Kåå