Annandagsderbyt – Publikrekord?!?

,

Årets julklapp!?! Enligt L-B Kå, en initerad källa inom Svensk Handel så är det inget snack om saken. Årets julklapp är en matchbiljett till årets annandagsderby 26:e december mellan Ljusdals BK och IFK Rättvik.

– Det blev ingen cup i år på grund av värmeböljan, men det tänker vi ta igen med råge i samband med årets annandagsderby, säger Jonas Svensson, eventansvarig inom Ljusdals Bandyklubb. 

Jonas tror och hoppas på en rekordpublik under matchen mot Rättvik och i dagsläget planerar han för fullt med kringaktiviteter runt arrangemanget. Eftersom det i dag är exakt två månader kvar till matchen så har LBK precis släppt biljetter till matchen. Ni kan gå in och köpa biljetter via denna länk:

https://www.tickster.com/sv/events/dt05nyxt4yn65um/2022-12-26/annandagsbandy-ljusdals-bk-ifk-rattvik

– Det kommer faktiskt vara 1825 dagar sedan vi senast hade ett riktigt annandagsderby på Ljusdals IP, så vi tror och hoppas det här ska bli en riktig folkfest, säger Jonas Svensson. Vi ser gärna att vi får ett par tusen på läktaren och eftersom matchen börjar på klassisk bandytid 13:15 så har alla hemvändare som som ska arbeta påföljande dag gott om tid på sig att åka hem direkt efter matchen.

För att komma i stämning inför årets annandagsderby så kommer LBK hädanefter att publicera dagliga inlägg ur Ljusdals-Postens arkiv från LBK:s tidigare annandagsderbyn. Från 1943 och framåt.

Tävling: Vinn en fin souvenir från Ljusdals Bandyklubb!

Fråga: Vilka var LBK:s motståndare i det första annandagsderbyt 1943? (Svaret kan kanske finnas här nedan…)

Maila in ert svar till: kansli@ljusdalbandy.se

Urklipp ur Ljusdals-Posten om LBK:s annandagsderbyn under 1940-talet:

P.S Ni missar väl inte ”Bandyfikat” på onsdagarna? Prick klockan 10:00 står kaffebryggaren påslagen och då kan ni bland annat kika in i prisskåpet där det numera även står en fin pokal från Supercupen. Välkomna!