Seger på Tunets IP

,

Fredagskvällen bjöd på bortamatch för A-laget på Tunets IP med Borlänge bandy som motståndare, slutresultat 4-2 till LBK

Fredagkväll i Dalarna låter för skribenten vid datorn i fråga som en trevlig kväll, och även denna fredag skulle visa sig bli trevlig tillslut. När domaren blåste av matchen efter lång tilläggstid (nästan i jämförelse med tilläggstiden i pågående fotbolls VM) stod det 2-4 på resultattavlan vilket betydde seger för LBK.

Matchen började i frejdigt och högt tempo där gästande LBK radade upp målchanser och Adam Reyier i hemmalagets mål fick göra flera riktigt snygga räddningar.
Första målet kom även det från hemmalaget Borlänge som 42 matchminuten kunde ta ledningen med 1-0 genom Samuel Bortas.
Första halvlekens sista händelse blev en hörna till hemmalaget och domaren förkunnade ett skott innan hörnan skulle slås. Borlänge förvaltade hörnan på absolut bästa sätt och satte in 2-0 vilket blev halvtidsresultatet.

I andra halvlek fortsatte krigandet och både hemmalaget och gästerna radade upp ett antal chanser.
Men en allt mer studsig och hoppig is gjorde att det tog sin lilla tid innan fler riktigt vassa målchanser kom.
Det skulle visa sig vare lite av hörnornas match ändå för Ljusdals reducering till 2-1 kom just på en sådan från Rasmus Gustafsson. Även kvitteringsmålet 2-2 på hörna dryga minuten senare, denna gång av Jonas Pettersson.

Lika resultatet stod sig länge men tillslut kunde gästande LBK trycka in 2-3 målet i matchminut 86. Denna gång var Mattias Brolin Munter framme. LBK fick också in ett 2-4 mål av Elias Swartswe som blev matchens slutresultat inför 72 personer på Tunets IP.

LBK fortsätter nästa omgång den 21 december på bortaplan i Västerås med möte mot TB Västerås.
Nästa hemmamatch ser ni på annandagen när Rättvik gästar Idrottsparken. Passa på att köpa förköpsbiljett: https://www.tickster.com/sv/events/dt05nyxt4yn65um/2022-12-26/annandagsbandy-ljusdals-bk-ifk-rattvik

 

Höjdpunkter från matchen kan du se här:
https://www.bandyplay.se/video/s-highlights-borlange-bandy-ljusdals-bk-zhk9k

 

//LB:K